Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi au dansat pe muzica Ligii!

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi au dansat pe muzica Ligii!

După 2-1 cu FC Timişoara, jucătorii pregătiţi de Dorinel Munteanu au sărbătorit în stil de mare echipă titlul, fiind acompaniaţi prin oraş de fani în extaz.

Oţelul Galaţi a înfăptuit minunea în Liga I la fotbal, câştigând duminică seară, scor 2-1, meciul cu FC Timişoara şi are în buzunar titlul de campioană, precum şi participarea directă în grupele Ligii Campionilor.

Jucătorii grupării moldave n-au mai avut răbdare să vină decizia TAS în "cazul Pandurii", soluţie aşteptată până la finalul acestei săptămâni, şi au sărbătorit până dimineaţa primul titlu din istoria Moldovei. După ce s-au bucurat alături de fani chiar pe gazon, elevii lui Dorinel Munteanu au plecat la "Păpădii", aşa cum numesc gălăţenii zona de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor.

Antrenorul Dorinel Munteanu şi elevii săi plănuiau să coboare din autocar, dar n-au mai reuşit. Mii de admiratori au blocat centrul oraşului, iar apariţia autocarului echipei a produs isterie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câţiva suporteri s-au urcat pe autocar, unul dintre ei fiind aproape de a se electrocuta de firele de curent care alimentează troleibuzele! Maşina a defilat, minute în şir, prin mulţime, aşa cum procedează marile echipe ale lumii, precum Real Madrid ori Barcelona!

Naşul lui Marius Stan se lasă de fumat

Preşedintele Marius Stan a dezvăluit pentru EVZ că Oţelul ar putea disputa meciurile din Liga Campionilor chiar la Galaţi! "Am în cap ceva. Am stat de vorbă cu un arhitect şi cu un constructor care mi-au zis că se poate face ceva", a spus Stan, care a recunoscut că Piatra-Neamţ ar putea fi cea mai probabilă destinaţie pentru partidele din Ligă.

O altă variantă ar fi "Naţional Arena", din Bucureşti, dar gălăţenii se tem că nu vor avea prea mulţi spectatori. Oţelul este ultima formaţie din Liga I care va accede direct în grupele celei mai tari competiţii europene intercluburi. De la anul, campioana României va fi testată mai întâi în tururile preliminare.

Victoria Oţelului în Liga I le va schimba soarta câtorva apropiaţi ai echipei. Romeo Jianu, naşul lui Marius Stan şi director executiv al echipei Politehnica Galaţi - "satelitul" Oţelului, a promis că se va lăsa de fumat. Jianu nu e singurul care va trebui să se ţină de o promisiune. Alţii au făcut fel de fel de pariuri, care mai de care mai nebuneşti.

Marius Stan a făgăduit, în toamna anului trecut, că, dacă Oţelul câştigă titlul, va face drumul Slănic Moldova - Galaţi (circa 200 de kilometri) pe jos! "Trebuie să mă ţin de promisune, n-am încotro", zice Stan, care deja şi-a făcut echipă şi planuri pentru temerara acţiune.

NU E BARCELONA, E OŢELUL! Fanii gălăţeni s-au urcat pe autocarul care, spre deosebire de cel al marilor echipei, nu era descoperit FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ

NOAPTEA CAMPIONILOR

EVZ a participat duminică seară la petrecerea noilor "stăpâni ai României", care s-a desfăşurat într-un club exclusivist din Galaţi

  • După meciul cu Timişoara, fotbaliştii Oţelului au mers la casele lor, s-au schimbat, şi-au luat rudele, apoi s-au prezentat la cheful din "Viva Club", locul în care astă-iarnă au tăiat porcul, iar un lăutar le-a cântat cu patos: "Afară e noapte şi frig, noi visăm la Şampion Lig!". Petrecerea a fost una cu circuit închis, dar EVZ a reuşit să se infiltreze. Sosirea fiecărui fotbalist a fost acompaniată de aplauze, iar în boxele restaurantului răsuna de duduiau geamurile imnul Ligii Campionilor!
  • Ca să ajungă mai repede în club, Marius Stan, liderul "siderurgiştilor", s-a dat jos din autocar şi a alergat după un taxi. A intrat peste ocupanţii maşinii şi a strigat la şofer: "Tai-o!".

FAMILIE. Fericit nevoie mare, Dorinel a sărit în brațele soției, Simona, la finalul partidei cu FC Timișoara FOTO: OCTAVIAN COCOLOŞ

"Gaşca mea", altă melodie preferată a moldovenilor

  • În club, fotbaliştii lui Dorinel Munteanu s-au încălzit destul de greu. O ospătăriţă a alergat de una singură să-i servească cu băutură şi cu mâncare pe toţi invitaţii. "Uită-te la ea, aleargă de parcă joacă cu Timişoara!", remarca un fotbalist.
  • Ambianţa a fost întreţinută de un DJ, astfel încât jucătorii, dar mai ales Dorinel Munteanu, nu au mai fost nevoiţi să "cotizeze" la lăutari pentru a da dedicaţii. Chiar şi aşa, dedicaţiile au curs din belşug, dar au fost gratis.
  • Argentinianul Viglianti şi-a adus la petrecere copilul de doar câteva luni, pe care toată lumea l-a pupat cu foc. Csaba Borbely şi Marius Pena au făcut linişte când au intrat la braţ cu iubitele.
  • Marius Pena, al cărui gol a adus titlul la Galaţi, l-a avut alături duminică seară pe tatăl său, Gheorghe, fost fotbalist la Steaua în marea echipă a "roş-albaştrilor" din anii ’80.
  • Marius Stan a ţinut un discurs, după care la microfon s-au perindat antrenorul Dorinel Munteanu, preşedintele clubului, Ionel Borş, căpitanul Sergiu Costin şi câţiva apropiaţi.
  • "Nu realizez ce se întâmplă cu mine, cu noi toţi. Probabil cei mai bătrâni înţeleg, dar eu unul nu. Poate peste câteva zile, poate peste o lună. Toată lumea zice că am scris istorie. E ireal ce se întâmplă", spunea, gâtuit de emoţie, Cornel Râpă, internaţionalul Oţelului.
  • Aflat în mare formă, ca şi pe teren, veteranul Gabriel Paraschiv a fost "one man show". A dansat, a glumit, a dat noroc cu toată lumea. "Mai am o dorinţă. Să promoveze şi Petrolul, fosta mea echipă, iar atunci pot spune că a fost un an împlinit", se confesa Paraschiv.
  • Melodia care a încins cel mai tare atmosfera a fost "Gaşca mea", a celor de la HiQ! S-a ascultat însă şi muzică sârbească, la cererea sârbilor din lotul Oţelului.
  • Spre dimineaţă, campionii au plecat, pe rând, spre case. Preşedintele Marius Stan şi antrenorul Dorinel Munteanu au mai zăbovit alături de câţiva apropiaţi, dar n-au pus ţara la cale. Cei doi au făcut pe vedetele, interpretând câteva cântece de petrecere. Pentru că nu îi ieşea o melodie, iar vocea îl lăsase, Dorinel Munteanu a aşezat microfonul într-o frapieră! 

CA ACUM 17 ANI! Maşinile burduşite cu oameni aduc aminte de vara anului 1994, când lumea a ieşit pe străzi după isprăvile naţionalei Foto: OCTAVIAN COCOLOŞ

TINERI ŞI BUCUROŞI. Duminică noapte, jucătorii gălăţeni au făcut festival pe ringul clubului FOTO: ADI DOBRE

Corespondenţă din Galaţi

VEZI ŞI:

  • Oţelul, aproape campioană! Gălăţenii aşteaptă decizia TAS
  • "Finala" campionatului. Atmosferă de sărbătoare la Galaţi
  • Nebunie la Galaţi după ce Oțelul a câștigat titlul | FOTOREPORTAJ
  • Iubita eroului gălăţean Pena a făcut senzaţie în club | FOTO EXCLUSIV