Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul primar din Ploiești, achitat. Sentința nu este definitivă
Fostul primar din Ploiești, achitat. Sentința nu este definitivă

Fostul primar din Ploiești, achitat. Sentința nu este definitivă

Curtea de Apel Ploieşti a decis, marţi, achitarea fostului primar al municipiului Ploieşti Andrei Volosevici.

Volosevici a fost achitat în primă instanţă într-un dosar de corupţie în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

Fostul edil a fost acuzat pentru abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar a fost achitată şi Simona Albu, care la data faptei a fost şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, Simona Albu a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.

„Ia act că în cauză nu au fost dispuse măsuri preventive. (…) Lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială mun. Ploieşti împotriva inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona. (…) Menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa nr. 97/P/2012 din data de 07.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona”, se arată în încheierea de şedinţă.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit rechizitoriului, Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti în iunie 2016, pentru abuz în serviciu şi două fapte de trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări.

Totodată, Volosevici era acuzat că, la data de 3 septembrie 2009, a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi SC FC Petrolul SA Ploieşti, în condiţiile în care, potrivit legii, o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat.

Contractul în cauză a fost vizat pentru legalitate de inculpatele Maria Magdalena Mazâlu, la acea dată secretar al municipiului, şi Simona Albu, şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a primăriei.

De asemenea, Andrei Volosevici era acuzat că, în vara anului 2012, a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 80.000 lei, pe care a primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale la care candida pentru obţinerea unui nou mandat.

„În acelaşi context şi în aceeaşi calitate, în perioada martie – aprilie 2012, inculpatul Volosevici Andrei Liviu a pretins de la un alt om de afaceri (denunţător în cauză) foloase materiale necuvenite, constând în închirierea de panouri publicitare, prestarea de servicii de panotaj şi producţia de afişe electorale, în valoare totală de 21.150,12 euro, precum şi suma de 20.000 lei achitată de acesta din urmă către o firmă indicată de edil”, se arară întrun comunicat, potrivit dcnews.ro