Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul copreședinte AUR Claudiu Târziu îi ia apărarea părintelui Visarion Alexa
Fostul copreședinte AUR Claudiu Târziu îi ia apărarea părintelui Visarion Alexa

Fostul copreședinte AUR Claudiu Târziu îi ia apărarea părintelui Visarion Alexa

Claudiu Târziu a devenit un fel de prezență invizivilă în ultimele două luni. Omul din umbra lui George Simion își desfășoară activitatea mai mult prin intermediul rețelelor de socializare, în ultima vreme, făcând declarații în presă pe teme ca spitalul mobil pentru români, ridicat din subvențiile primite de la stat, probleme legate de discriminarea românilor de către guvern și, mai nou, mesajele de susținere față de preotul Visarion Alexa, implicat recent într-un scandal de agresiune sexuală.

Preotul Visarion Alexa, de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, a fost reținut de poiliție, recent, sub acuzația de agresiune sexuală, faptă care ar fi avut loc chiar în timpul spovedaniei. Ulterior acesta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de Judecătoria Sectorului 6, iar Patriarhia Română a anunțat oprirea de la slujire a preotului.

Preotul, în calitate de realizator sau de invitat în cadrul emisiunilor TV și radio, discută despre problemele actuale ale societății. De asemenea, Visarion Alexa a participat la numeroase dezbateri în care a răspuns frământărilor generaţiei actuale.

Anul trecut, preotul care are mii de urmăritori pe rețelele sociale, a fost aspru criticat după ce i-a luat apărarea patriarhului Daniel, în urma apariției unei investigații realizată de jurnaliștii de la Recorder.

Stenograme din dosar

Dovezile împotriva preotului Visarion Alexa sunt mai mult decât evidente, însă preotul se bucură în continuare de sprijinul mai multor persoane publice, printre care și fostul copreședinte AUR, Claudiu târziu, care a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un text lung și plin epitete și de aprecieri la adresa preotului pe care, conform declarațiilor sale, îl cunoaște de peste 2o de ani, dinainte de a fi preot.

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare (…)” (dialogul complet aici)

„Cazul părintelui Visarion ne tulbură pe toți. Biserica însăși este într-o mare cumpănă, pentru că părintele este unul dintre cei mai vizibili, iubiți și prețuiți preoți. Părintele Visarion a fost unul dintre purtătorii de mesaj ai Bisericii o bună bucată de vreme. Și nu altfel decît pentru calitățile sale. Nu știu mai mult decît cei mai mulți dintre frățiile voastre despre necazul prin care trece. Nici de ce i s-a întîmplat tocmai lui, nici dacă e victima unei provocări/ înscenări, nici dacă acoperă pe cineva, nici dacă, prin invidia diavolului, a fost biruit pentru o clipă.

Cred însă că, spre deosebire de marea majoritate a dumneavoastră, îl cunosc pe părintele Visarion. Și nu-l cred capabil nu doar de ce este acuzat, dar nici măcar că ar putea răni vreodată cu vorba pe cineva. Așa cum îl știu de peste 20 de ani, de cînd nu era preot, părintele Visarion este un credincios autentic, un om smerit și blînd, un intelectual rafinat și un familist plin de dragoste, un suflet bine așezat în lucrarea duhovnicească de mîntuire, de pe vremea cînd ucenicea la vrednicul de pomenire părinte Sofian Boghiu”, a scris Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu: Acest om nu poate fi vinovat de ce i se impută

Deși stenograma din dosar clarifică situația și cele petrecute între cei doi, iar dialogul dintre preot și persoana care îl acuză, cu care ar fi avut și o relație de prietenie strânsă, nu pare a fi o dovadă suficientă pentru Claudiu târziu, acesta continuă  să-și arate sprijinul necondiționat și aprecierea, deși dovezile împotriva preotului se adună rând pe rând, fiind scoase la iveală și alte scandaluri în care ar fi fost implicat, cu o minoră de 14 ani, în 2014, și o altă acuzație de atingeri nepermise din partea altei foste enoriașe.

„Acest om nu poate fi vinovat de ce i se impută. A făcut numai bine, are o familie frumoasă, cu o soție excepțională și patru copii de toată isprava, iar în anii de slujire nu a avut nici cea mai mică abatere. A fost un model pentru mulți dintre noi. Mă intrigă și pe mine faptul că se spune că ar fi recunoscut fapta, că a fost pus sub control judiciar și că a fost suspendat de la slujire – lucruri care par semne ale vinovăției. Dar nu pot crede altceva decât că părintele Visarion e nevinovat.

Prin urmare, îi sînt alături cu inima, cu rugăciunea mea puțină și cu tot ce voi mai putea face ca prieten. Frații cred în frați pînă la capăt, nu se îndoiesc și nu caută pricină, ci încearcă să sprijine și să aline pe fratele aflat în necaz. Iar adevărul va ieși la suprafață, precum uleiul amestecat cu apă”, se arată în postarea publică de pe pagina de Facebook a fostului copreședinte AUR.

Publicat in categoriile: Justitie, Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: