Fostă angajată a Primăriei Arad, prinsă în flagrant pentru trafic de influență

Fostă angajată a Primăriei Arad, prinsă în flagrant pentru trafic de influență Mită. Sursa foto: Dreamstime.com |

Suspecta a cerut sume uriașe pentru a intermedia angajarea mai multor persoane în spitalele din județ, dar și la Penitenciarul din Arad. A fost prinsă în flagrant de procurori, în timp ce primea o parte din suma solicitată.

O fostă angajată a Primăriei Arad a fost reținută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Timișoara pentru trafic de influență. Suspecta ar fi cerut aproape 100.000 de euro în schimbul promisiunii că va interveni pentru angajarea mai multor persoane în spitalele din județ și în cadrul Penitenciarului din Arad.

Promisiuni de angajare

Potrivit procurorilor suspecta ar susținut că poate intervenit pe lângă mai multe persoane care dețineau funcții de conducere în cadrul Consiliului Județean Arad.

„În perioada 2019 - 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad, obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului“, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prinsă în flagrant

Suspecta a fost denunțată de una dintre persoanele care i-au oferit bani în schimbului unui loc de muncă, iar procurorii au organizat un flagrant. Femeia a fost reținută în timp ce primea o nouă tranșă de bani.

„La data 06 februarie 2023, suspecta a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital“, se mai arată în comunicatul de presă.

Potrivit procurorilor, suspectei i s-au adus la cunoștință toate acuzațiile și urmează să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit publicației Debanat suspecta este Teodora Ciunta. A fost consilier la Biroul Relații Externe din cadrul Primăriei Arad. .