Nepotul vitreg al lui Ion Iliescu, trimis în judecată de DNA. Este cercetat pentru fapte de corupție

Nepotul vitreg al lui Ion Iliescu, trimis în judecată de DNA. Este cercetat pentru fapte de corupție Sursa foto: Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Andrei Iliescu, nepotul vitreg al fostului președinte Ion Iliescu, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA), chiar înainte de Crăciun, fiind cercetat într-un dosar de corupție. Este implicat, de asemenea, și Horia Palmer-Hîrtopanu, fost director în Ministerul Educaţiei.

Palmer este acuzat că ar fi primit 340.000 de euro de la administratorul unei firme, pentru construcția unei grădinițe. În același dosar apare și numele lui Andrei Iliescu, nepotul vitreg al lui Ion Iliescu, pentru „tăinuire în formă continuată”.

Andrei Iliescu, cercetat de DNA într-un dosar de corupție

Procurorii DNA Brașov l-au trimis pe Horia Palmer în judecată, fiind acuzat de luare de mită și spălare de bani, în formă continuată. Faptele au fost comise de acesta în timp ce era director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare şi Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației.

În perioada 2017-2020, Palmer ar fi intrat în contact cu administratorul unei firme care voia să obțină contracte legate de construirea unor grădinițe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a facilita obținerea contractelor ar fi cerut și primit 340.000 de euro și 18.749 de lei. „În intervalul 2016-aprilie 2021, inculpatul (n.red. – Horia Palmer) ar fi obţinut sume de bani consistente ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, din care, prin diverse operaţiuni bancare, ar fi inserat în circuitul financiar legal sumele de aproximativ 228.676 euro şi 191.900 lei, folosite pentru a achiziţiona diferite bunuri (imobile şi autoturisme de lux), unele pe numele unor persoane apropiate (printre care şi inculpata cercetată în prezenta cauză sub control judiciar – n.red. – Iuliana Petronela Domnica)”, a transmis DNA într-un comunicat.

Mai mulți bani au fost ascunși în casa lui Andrei Iliescu

Procurorii au descoperit, în urma cercetărilor, că în casa din București în care locuia Andrei Iliescu au fost ascunși o parte din banii „spălați” de Horia Palmer, iar nepotul fostului președinte știa de faptul că aceștia provin din infracțiuni.

„Ar fi primit, spre păstrare, de la Palmer-Hîrtopanu Horia, sumele de 52.700 lei şi 15.305 euro ce au fost descoperite de procurorii anticorupție cu ocazia percheziției domiciliare”, au mai arătat procurorii DNA, cu privire la implicația lui Andrei Iliescu în dosar, potrivit informațiilor obținute de Gândul.

Relația dintre Andrei Iliescu și fostul președinte, Ion Iliescu, nu este una strânsă, ci mai degrabă rece.