Evenimentul Zilei > Justitie > Sorin Grindeanu, audiat în calitate de martor de către DNA. Dosarul îl vizează pe directorul CFR, Simu Alexandru
Sorin Grindeanu, audiat în calitate de martor de către DNA. Dosarul îl vizează pe directorul CFR, Simu Alexandru

Sorin Grindeanu, audiat în calitate de martor de către DNA. Dosarul îl vizează pe directorul CFR, Simu Alexandru

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a fost audiat ca martor, marți, de Direcția Națională Anticorupție (DNA), în dosarul de corupție în care este cercetat directorul general interimar al CFR SA, Simu Alexandru.

Simu Alexandru, fost şef al Regionalei CFR Infrastructură Timișoara, a fost numit la șefia CFR SA, în decembrie 2021, la începutul mandatului de ministru al lui Sorin Grindeanu. În același dosar este cercetat și Petru Ceșa, director în companie.

Sorin Grindeanu chemat la DNA

Sorin Grindeanu a fost chemat în calitate de martor, în condițiile în care CFR SA se află în subordinea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor judiciare consultate de HotNews.ro.

Luni, procurorii DNA Timișoara au anunțat că s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de Alexandru Simu, director general interimar la CFR SA și față de Petru Ceșa, director general adjunct tehnic.

În cazul directorului general interimar al CFR SA s-a dispus comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, precum și instigare la uzurparea funcției. În ceea ce-l privește pe Petru Ceșa, acesta este acuzat de abuz în serviciu și de uzurparea funcției.

Potrivit comunicatului emis de DNA, în luna aprilie a anului 2022, suspectul Ceșa Petru, la instigarea celuilalt suspect, și-ar fi arogat atribuțiile funcției de director general al CNCF CFR SA, cu toate că nu deținea această funcție sau o împuternicire în acest sens și a emis două decizii, prin una dintre acestea numindu-l pe Simu Alexandru la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timișoara.

Alexandru Simu ar fi un apropiat al PSD Timiș. Despre acesta s-a mai scris că ar fi contribuit cu un mare număr de oameni la marele miting social-democrat din 2018.

Reacția Ministerului Transporturilor

Ministerul Transporturilor a venit cu o reacție după ce a aflat de ancheta DNA, menționând că nu își exprimă niciun punct de vedere legat de acest subiect.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii nu exprimă puncte de vedere în legătură cu activitatea instituțiilor statutului român care sunt parte a puterii judecătorești. Totodată, reamintim că reprezentanții consiliului de administrație ai unei societăți au competența de numire a directorului general”, se arată într-un comunicat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: