Evenimentul Zilei > Justitie > Polițiști de frontieră, suspectați de corupție. Descinderi DNA în mai multe vămi din țară
Polițiști de frontieră, suspectați de corupție. Descinderi DNA în mai multe vămi din țară

Polițiști de frontieră, suspectați de corupție. Descinderi DNA în mai multe vămi din țară

Percheziţiile au loc în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova şi cu sprijinul Eurojust - agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală.

Procurori DNA și polițiști de la Direcția Generală Anticorupție fac marți dimineață, 17 ianuarie, percheziții în mai multe secții din estul și nordul țării, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Ofițerii anticorupție fac marți dimineață percheziții în cinci puncte de trecere a frontierei, printre care Vama Albița și Vama Sculeni. În total sunt efectuate 31 de percheziții, au precizat reprezentanții DNA.

Surse din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au declarat pentru Libertatea că perchezițiile vizează activitatea vameșilor, fiind solicitate mai multe documente. „Activitatea vamală nu este oprită în acest moment. Organele de anchetă sunt aici, au solicitat o serie de informații despre anumiți vameși și documente”, au declarat surse din Vama Albița.

Percheziții în 31 de localități și în alte trei puncte de frontieră

În paralel cu perchezițiile de la Vama Albița, percheziții au avut loc și la Vama Sculeni și în alte trei puncte de frontieră. Operațiunea este coordonată de DNA, Serviciul Teritorial Iași, în coordonare cu autoritățile judiciare din Republica Moldova, cu sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare Judiciară în Materie Penală).

„În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 de locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor, din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, au comunicat oficialii DNA.

Reprezentanții instituției au mai adăugat că „se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022”.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Hotnews, sunt vizați polițiști de frontieră suspectați că au luat mită sume între 20 și 250 de euro pentru a permite trecerea ilegală a frontierei. Vameșii sunt acuzați că în schimbul acestor sume de bani treceau cu vederea probleme precum vize expirate.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: