Evenimentul Zilei > Sport > Fost jucător la Steaua și selecționer al României se stinge într-un azil de bătrâni. Are Alzheimer
Fost jucător la Steaua și selecționer al României se stinge într-un azil de bătrâni. Are Alzheimer

Fost jucător la Steaua și selecționer al României se stinge într-un azil de bătrâni. Are Alzheimer

Gigi Staicu, fost jucător la Steaua și selecționer al naționalelor României, trece de câțiva ani printr-o situație dramatică

Un fost jucător care s-a remarcat la Steaua și a fost selecționer trăiește într-un azil de bătrâni. Este vorba despre Gheorghe Staicu, 85 de ani, care suferă de Alzheimer. În 2012 a ajuns la un centru de îngrijire pentru persoanele aflate la vârsta a treia, din Popești-Leordeni. Și-a acuzat soția că l-a adus aici fără ca el să-și de acordul.

A jucat la Steaua, a fost selecționer și se stinge într-un azil de bătrâni

Acum, Victoria, soția fostului fotbalist și antrenor, a vorbit despre situația partenerului ei. „Doar printr-o minune cerească mai trăiește.” Între timp, Staicu a fost mutat de la azilul din Popești-Leordeni.

„L-am luat de la azilul particular din Popești-Leordeni după patru luni. Mi l-au slăbit de la 80 de kilograme la 50 de kilograme. Îi țineau nemâncați, le furau mâncarea. Era de groază”. A povestit Victoria Staicu pentru gsp.

Nu și-a mai văzut soțul din primăvara anului trecut

„O infirmieră, cu care mă înțelegeam bine, mi-a zis Ia-l, că moare!. Atunci, nora mea mi-a spus să-l duc la azilul care aparține de Primăria Capitalei. Și am ajuns la azilul din cadrul Spitatului Sfântul Luca, unde am dat de o directoare excepțională. La asemenea boală nu cauți frumusețe, adică mobilă și nu știu ce. Cauți personal. Iar personal ca aici, unde este acum, n-am văzut. Asistentele de acolo sunt ca surorile mele.” A mai declarat soția fostului antrenor. Care nu și-a văzut jumătatea din primăvara anului trecut.

„Eu nu mi-am văzut soțul din luna martie, de când a început pandemia. Regimul este sever. Nu a intrat nimeni în azil. Acum, conducerea căminului a zis că îi scoate afară 15 minute, să putem sta cu ei. Nu doresc asta, e frig, și nu vreau ca Gigi să răcească.”

Gheorghe Staicu a jucat la Steaua, în perioada 1957-1963. A fost antrenor al naționalei olimpice a României (1983-1992) și a pregătit și prima reprezentativă feminină. A mai lucrat la Universitatea Cluj, FC Bihor Oradea sau FC Brașov.