Curtea de Apel Timișoara a menținut joi sentințele date de Tribunalul Timiș îndosarul ”Heaven”. Miuț a primit o pedeapsă de patru ani de pușcărie cu executare și i se interzice dreptulul de-a ocupa o funcție publică timp de 3 ani după punerea în libertate. Ceilalți patru funcționari publici condamnați sunt: Petru Opra, Aurel Roşca Octavian ( ambii au primit sentințe de trei ani de închisoare cu suspendare), Valentin Marius Voicu (trei ani de închisoare cu executare) şi Florin Chiriţescu (doi ani cu suspendare). Chiriţescu a fost acuzat de mărturie mincinoasă şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Procurorii i-au trimis în judecată pe cei cinci pentru un contract preferențial înheiat cu clubul ”Heaven” din Timișoara, aparținând cunoscutului om de afaceri Dorin Epure. Ei au aranjat o licitație în favoarea lui Epure, astfel îmcât municipalitatea i-a închiriat acestuia  baza sportivă pe care funcționează clubul „Heaven”, măsluind suprafețele închiriabile în contract. În loc de 12.000 de metri pătrați cât are terenul folosit de club, în acte s-au notat doar un sfert, respectiv 3.000 de metri pătrați, și s-a încasat chirie doar pentru aceștia.

Prejudiciul adus Primăriei Timișoara a fost estimat de anchetatori la aproape 230.000 de euro.  ca atare, istanța a dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile celor cinci inculpați în vederea recuperării prejudiciului.

Te-ar putea interesa și: