Forfotă în lumea interlopă. Cine preia șefia clanului Corduneanu. Fostul lider va fi înmormântat vineri

Forfotă în lumea interlopă. Cine preia șefia clanului Corduneanu. Fostul lider va fi înmormântat vineri Sursa foto: Arhiva EvZ

Costel Corduneanu, zis și „Ștefan cel Mare al Moldovei”, liderul temutului clan din Iași, a murit luni, 15 aprilie, pe un pat de spital din Târgu-Mureș. Apropiații spun că interlopul se confrunta de ani buni cu probleme grave de sănătate. De câțiva ani buni, aștepta pentru un transplant de inimă.

Costel Corduneanu, un sportiv de performanță devenit lider interlop

Costel Corduneanu a murit la 54 de ani, iar trupul neinsuflețit la bărbatului a fost transferat la Iași. Apropiații și rudele liderului interlop vor putea participa la priveghi în această seară, la un restarant de lux. Înmormântarea va avea loc vineri la cimitirul „Eternitatea”, unde se află pietrele funerare ale revoluționarului Kogălniceau și clasicului Ion Creangă.

În perioada următoarea va fi mare forfotă în Capitala Moldovei, interlopi din toată țara îl vor conduce pe ultimul drum pe fostul lider al Cordunenilor. Rămasă văduvă, Grațiela, soția lui Costel Corduneanu este acum îngenuncheată de durere. În iunie ar fi sărbătorit un an de la cununia civilă, deși formau un cuplu de peste 16 ani. La scurt timp după ce a primit anunțul morții, Grațiela a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

Costel Corduneanu

Sursă foto: Facebook

„După atâția ani de iubire, respect și prietenie, ai plecat de lângă mine pentru totdeauna. Dragostea nu va pieri niciodată și știu că ne vom reîntâlni când va sosi momentul meu să mă alătur ție. Te iubesc, dragul meu soț. Domnul să te ocrotească în veșnicie!”, a fost mesajul transmis de Grațiela, văduva lui Costel.

Ne puteți urmări și pe Google News

O soție îndurerată

Costel Corduneanu a condus claunul cu același nume vreme de 10 ani. Gruparea infracțională este formată din Adrian zis și Beleaua, fratele lui Costel, Gheorge un alt frate, precum și alți membri cu influență. Înainte a deveni un proscris, Costel Corduneanu a avut o carieră impresionantă în box.

A participat la două Olimpiade, la Barcelona în 1992 unde s-a clasat pe locul 9, iar patru ani mai târziu la Atlanta a obținut locul 14. În același an, Gheorghe  Corduneanu a obținut locul șapte la categoria 48 de kilograme la lupte libere.

Problemele de sănătate ale interlopului s-au accentuat la începutul lunii martie, când Costel Corduneanu a scăpat la limită. Intevernția promptă a medicilor l-a mai ținut în viață puțin peste o lună. La scurt timp după intervenția chirurgicală din martie, Costel a suferit o hemoragie internă, din nou medii l-au salvat în ultimul moment.

Adrian și Costel Corduneanu

Sursa foto: Facebook

Noul lider al clanului Corduneanu

Cu toate că interlopul spera să revenină pe linia de plutire, se pare că destinul a avut alte planuri cu Costel Corduneanu. Moartea i-a fost provocată de complicațiile survenite după intervenția chirurgicală de luna trecută. Așa cum se face în orice grupare interlopă, locul lăsat liber trebuie revendicat de „următorul candidat”.

Se pare că moștenitroul poziției de lider al clanului Corduneanu este nimeni altul decât Adrian zis și Beleaua. Zvonurile susțin că, în ultima perioadă, Adrian și Costel nu prea se mai aveau ca frații. În asemenea momente dificile pentru familie, toate supărările sunt date uitării. Adrian a transmis un mesaj emoționant în memoria celui care a fost Costel Corduneanu.

„Dumnezeu să te ierte, frate. Ai fost și ești iubit, respectat de toată lumea, legenda noastră”, a scris Adrian Corduneanu pe Facebook, după decesul lui Costel Corduneanu. Trupul neînsuflețit al liderului interlop a fost depus la restaurantul „La Castel” și urmează să fie înmormântat în zona VIP din cimitirul Eternitatea.

Liderii clanului Corduneanu

Sursa foto: Facebook