Evenimentul Zilei > Economie > Ford Craiova suspendă producția timp de opt zile
Ford Craiova suspendă producția timp de opt zile

Ford Craiova suspendă producția timp de opt zile

Ford Craiova va suspenda temporar producția de vehicule și motoare timp de opt zile, începând cu data de 26 februarie. Decizia Ford Craiova a fost influențată de problemele legate de furnizarea de semiconductori, au anunțat oficialii companiei.

Problemele legate de furnizarea de semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, afectează activitatea Ford Craiova. Compania de automobile va suspenda temporar productia de vehicule si motoare timp de 8 zile, incepand cu 26 februarie, au anunțat recent oficialii companiei.

Ford Craiova suspendă timp de opt zile producția. Angajații Ford Craiova vor fi plătiți conform acordurilor încheiate

Pe durata celor 8 zile în care productia va fi suspendata, angajatii fabricii Ford Craiova vor fi plătiți conform acordurilor încheiate între companie și sindicate și ținând cont de legislatia în vigoare, a precizat compania. În același timp, la nivel global, Ford monitorizeaza îndeaproape situația și își adaptează planurile de producție. Compania a declarat că urmărește minimizarea efectul asupra angajatilor, furnizorilor, clienților și dealerilor din întreaga Europă.

Producția Ford Craiova ar urma să fie reluată cel mai devreme la 10 martie 2021. Criza semiconductorilor a afectat toate companiile auto din lume. În acest context, la nivel european, grupurile Renault, Stellantis (Fiat, Peugeot-Citroen, Opel), VW sau Ford au anunţat opriri de producţie din cauza lipsei componentelor electronice.

Criza componentelor se resimte la nivel internațional

Cipurilor le revin o mportanță capitală în funcționarea și autonomia automobilului. Ele sunt utili­zate în sisteme pre­cum mana­gementul moto­rului sau siste­mele de asistenţă la condus, componente care vin din Asia şi în special din Taiwan.

Criza coronavirus a afectat deosebit de mult industria automobilistică și automotive la nivel mondial. Cifrele comparative indică scăderi ale producțiilor semnificative la toate firmele din domeniu. Situația este deosebit de îngrijorătoare și în Europa unde se dorește revenirea la normalitate în privința producției. Întârzieirile înregistrate însă la livrarea unor componente esențiale pentru configurarea și finalizarea modelelor de autoturisme.

În opinia celor mai avizate oficialități, se estimează că actuala situație, o criză fără precedent în ultimele decenii, va mai dura o perioadă, cel puțin câteva luni. Întreaga industrie însă va trebui să evolueze, iar modelele hibride sau electrice vor trebui să atingă procente mai ridicate în totalul vânzărilor mondiale.