Evenimentul Zilei > Social > Ford Craiova doreşte să angajeze aproximativ 1000 de persoane în 2017
Ford Craiova  doreşte să angajeze aproximativ 1000 de persoane în 2017

Ford Craiova doreşte să angajeze aproximativ 1000 de persoane în 2017

O veste foarte bună vine de la Ford pentru craioveni. Celebrul producător auto are nevoie de muncitori necalificați care vor fi pregătiți în uzină ca operatori pe banda de producție, potrivit unor surse din interiorul fabricii şi citate de Gazeta de Sud. Doar 70-80 de posturi vor fi pentru personal ultracalificat.

Ce este interesant de reţinut, foştii angajaţi calificaţi de la Ford nu sunt doriţi în mod special

Foști angajați de la Ford care au plecat prin programul de disponibilizări voluntare și au primit și până la 24 de salarii compensatorii sunt interesați să fie reangajați la Ford, în condițiile în care unii dintre ei mai au doar câțiva ani până la pensie și își găsesc cu greu de lucru în altă parte. Se pare, însă, că Ford ar prefera să angajeze în special muncitori mai tineri, pe care să îi califice la locul de muncă. Potrivit surselor citate, compania nu caută să angajeze neapărat persoane care au mai lucrat la Ford, ci "toți candidații vor trece prin același proces de recrutare de personal“.

Ford pregătește pentru anul acesta producția noului SUV de mici dimensiuni

Noutatea anului este faptul că " Ford pregătește noua linie de producție pentru mini-SUV-ul EcoSport care se va fabrica la Craiova din ultima parte a acestui an. Producția de la Craiova de EcoSport va coincide cu producția de astfel de SUV-uri de mici dimensiuni destinată Europei, care la ora actuală se fabrică în India. Potrivit site-urilor de specialitate care evidențiază vânzările oficiale ale tuturor mărcilor de mașini în Europa, Ford a vândut, anul trecut, 53.517 de unități EcoSport în spațiul european. Acest lucru înseamnă că s-au vândut, în medie, 4.460 de mașini pe lună. Acest lucru ar însemna o producție medie de 4.460 de mașini Ford EcoSport lunar, la uzina din Craiova, deci aproximativ 202 unități pe zi" potrivit sursei citate gds.ro.