Flagrantul a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă din cartierul Piaţa Chiliei. Poliţiştii de frontieră monitorizau două persoane aflate într-o maşină cu număr de Bulgaria, care urmau să plaseze, la comandă, un bax cu 50 cartoane de ţigări. În momentul în care una dintre persoane s-a dat jos din autoturism şi a scos coletul cu ţigări pentru a le preda unei alte persoane, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea suspecţilor.

Cele două persoane aflate pe trotuar s-au conformat somaţiilor verbale ale politiştilor de frontieră, însă conducătorul autoturismului a accelerat brusc. Şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care incercase să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri, până când a căzut. Văzând că autoturismul nu opreşte, un alt poliţist de frontieră a efectuat somaţiile legale, a tras apoi, cu pistolul, un foc de avertisment în aer, după care a tras alte 7 cartuşe spre pneurile autoturismului.

Şoferul şi-a văzut însă de drum şi a dispărut pe străzile secundare ale cartierului.
Poliţiştii de frontieră au cerut ajutor colegilor de la IPJ Constanţa şi celor de la Circulaţie. Conducătorul auto nu a fost găsit însă este deja identificat, fiind un cunoscut contrabandist de ţigări. El ar alimenta cu ţigări o reţea de bişniţari din cartier care le vând mai departe, în oraş.  

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tentativă de omor şi fugă de la locul accidentului.Poliţistul de frontieră rănit a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu leziuni la piciorul stâng. I-a fost imobilizat într-o atelă gipsată. Starea de sănătate a poliţistului este stabilă.