35 de cadre medicale şi 75 de pacienţi au fost identificaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, începând cu data de 22 martie și până în prezent.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 3 zile au fost confirmate pozitiv două cadre medicale şi un pacient. Numărul a fost confirmat de managerul Spitalului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cârstoiu, în raportările oficiale.

Directorul Spitalului Universitar, medicul Cătălin Cârstoiu, a precizat, la România TV, că a solicitat detașarea a 3 medici militari după ce a constatat că 35 de cadre medicale sunt contaminate cu noul coronavirus.

El a precizat că a solicitat detașarea a trei medici militari care să asigure coordonatrea zonelor de risc din spital pentru că dorește o mai bună armonizare a măsurilor ce urmează să fie implementate.

Cătălin Cârstoiu a precizat că până în prezent au fost efectuate aproape 2.000 de teste noi, însă nu au fost depistate decât 3 cazuri de îmbolnăvire.