Corpul de Control al Prim-ministrului Florin Cîțu va verifica angajările de la Apele Române.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook. El a reacționat după apariția în spațiul public a dezvăluirilor despre angajarea unei chelnerițe într-un post cheie la Administrația Bazinală Apele Române din Bârlad.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Premierul a anunțat că acest mesaj este pentru toți cei care au ajuns în sectorul public

„Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public: fară penali în funcții publice; profesioniști; fără nepotisme; fară conflict de interese”, a scris Cîțu.

Reacția premierului vine la o zi după ce jurnaliștii Recorder au scos la iveală un caz revoltător, la Administrația Bazinală Prut-Bârlad.

Motivul pentru care Florin Cîțu trimite Corpul de Control

O tânără care a lucrat ca ospătăriţă, manager cafenea și manichiuristă a ajuns într-un post cheie în cadrul acestei instituții. Simona Iancu a fost angajată, mai întâi, pentru trei zile, la Primăria Vatra Moldoviţei de unde a fost transferată la Apele Române. Tânăra a precizat că a terminat Facultatea de Chimie.

Jurnaliştii au descoperit că tânăra nu avea nici cele mai mici cunoştinţe cerute de locul de muncă. Simona Iancu nu știe noțiuni de bază, cum ar fi calculul debitului unui râu. Formula este de bază în Apele Române, deoarece cu ajutorul ei se poate afla aproximativ ora la care va avea loc o inundație.

Mai mult, inginera, absolventă de Chimie, nu știe să facă diferența între malul stâng și malul drept.

Angajarea s-a făcut cu acordul directorului instituției, Petru Avram, care a refuzat sa facă orice comentariu pe această temă. Acesta este vicepreședintele PNL Iași și afin cu fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Citește mai multe: 

Caz cutremurător. Cine ne ferește de inundații. Angajările politice ies la suprafață