Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîțu, mulţumit de campania de vaccinare: „România e pe locul întâi în UE”

Florin Cîțu, mulţumit de campania de vaccinare: „România e pe locul întâi în UE”

Florin Cîțu, mulţumit de campania de vaccinare: „România e pe locul întâi în UE”
Florin Cîţu a declarat că este mulţumit deoarece România desfăşoară o campanie de vaccinare anti-COVID de succes. Suntem pe primul loc în Europa.
Florin Cîțu a declarat că este mulțumit de evoluția campaniei de vaccinare. Deși în ultimele zile au fost semnalate mai multe probleme. Datorită acestor probleme au fost amânate cu 10 zile înscrierea celor care desfășoară activități esențiale.
„Merge foarte bine, toate cifrele arată că merge foarte bine. Pe 25 eram pe locul întâi în Uniunea Europeană. Deci, locul întâi în Uniunea Europeană, România, la vaccinări. Rămânem în top şase în ceea ce priveşte toată campania de vaccinare”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîțu, extrem de optimist: 10,4 milioane de persoane vaccinate până în septembrie

Florin Cîţu este convins că ţinta cu privire la numărărul persoanelor vaccinate se va atinge până în septembrie. „Sper să ajungem să vaccinăm până în septembrie 10,4 milioane de cetățeni. S-ar putea să fie mai rapid. Putem vaccina 2,4 milioane de persoane până la finalul lunii martie”, a mai declarat Florin Cîțu.
„Există un sentiment ciudat cu campania de vaccinare. Toate cifrele arată foarte bine, România e pe locul întâi în UE în ultima săptămână. Trebuie să spunem acest lucru. Cu resurse limitate România reușeșete să rămână în top”, a subliniat premierul.

FlorinCîțu: Obiectivul este de a vaccina cât mai rapid cât mai mulți oameni

„A trebuit să reconfigurăm camapania de vaccinare pentru că companiile de vaccin și-au reconfigurat distribuția, dar se întâmplă în toate țările UE.  Deși am primit mai puțin cu 93 de mii de doze, nu au fost afectate decât 30 de mii de persoane.  Obiectivul vaccinării este de a vaccina cât mai rapid cât mai mulți oameni și campania de vaccinare să aibă un efect în societate”, spune premierul.
„Deşi am primit mai puţin săptămâna trecută cu 93.000, nu au fost afectate decât 20.000 – 30.000 de persoane.  Chiar şi cu aceste probleme pe termen scurt, rămân aceleaşi obiective. Sunt obiective pe care ni le asumăm pe baza contractelor pe care le avem în aceste moment cu companiile, în special cu compania Pfizer.
Celelalte companii vin pe rând. Repet, campania de vaccinare în România merge bine, în ciuda tuturor celor care credeau că nu putem face faţă, facem faţă şi am reuşit şi să fim pe locul întâi în Europa în această campanie”, a concluzionat Florin Cîţu.

Accesează: