Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîţu, despre noua tulpină din Marea Britanie: „Se răspândește mai repede”

Florin Cîţu, despre noua tulpină din Marea Britanie: „Se răspândește mai repede”

Florin Cîţu, despre noua tulpină din Marea Britanie: „Se răspândește mai repede”
Florin Cîţu este convins că dacă se respectă restricţiile care sunt implementate în acest moment de autorități, noua tulpină care vine din Marea Britanie nu ne poate oferi probleme suplimentare.

Florin Cîţu a vorbit sespre noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 care vine din Marea Britanie. În opinia sa, dacă se poartă masca şi celelalte restricţii, nu avem motive de îngrijorare.

Florin Cîţu, despre un posibil focar cu noua tulpină a coronavirusului şi dacă ar trebui să ne îngrijoreze

Florin Cîțu: „Deocamdată cred că se face o anchetă în ceea ce priveşte această nouă tulpină. Da, trebuie să fim. Repet, dacă noi păstrăm condiţiile pe care le-am avut până acum, simple. Mască în spaţiul public, dezinfectant, distanţare socială.  Aţi văzut că acestea au lucrat şi au funcţionat foarte bine pentru România.

Nu trebuie să abdicăm. Înţelegem că această nouă tulpină care vine din UK se pare că se răspândeşte mai repede, e adevărat, dar dacă porţi mască, dacă ai distanţare socială şi dacă foloseşti dezinfectant, lucrurile rămân la fel. Deci, e vorba când renunţăm la aceste ajutoare în faţa pandemiei, atunci se răspândeşte mai repede”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu: despre un nou lockdown din cauza noii tulpini care vine din Marea Britanie

„În România, deocamdată ne uităm pe cifrele noastre. Dacă, Doamne fereşte, ajungem în această situaţie, bineînţeles că vom lua o decizie. Dar eu nu cred.

Repet, românii au respectat şi am văzut că în perioada de sărbători au respectat aceste restricţii, toată lumea s-a conformat şi rezultatele s-au văzut.

În continuare, îi încurajez pe toţi românii să poarte mască în spaţiul public, să avem distanţare socială şi veţi vedea că vom putea să contăm în direcţia aceasta”, a subliniat Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

Florin Cîţu a vorbit în contextul deciziilor cu privire la mutațiile suferite de virus, care au dus la apariția unor noi tulpini, iar oficialii de la Paris se gândesc la un nou blocaj.

Noul lockdown, care ar fi al treilea în Franţa de la începutul pandemiei, ar trebui să înceapă în februarie. Odată cu vacanţa şcolară de două săptămâni, care să fie prelungită cu încă o săptămână. Mai multe detalii puteţi citi aici.

 

 


Accesează: