Evenimentul Zilei > Social > Update. Florin Cîțu l-a pus la punct pe Vlad Voiculescu în scandalul cu Gheorghiță
Update. Florin Cîțu l-a pus la punct pe Vlad Voiculescu în scandalul cu Gheorghiță

Update. Florin Cîțu l-a pus la punct pe Vlad Voiculescu în scandalul cu Gheorghiță

USR- Plus, reprezentat acum de Vlad Voiculescu, creează un scandal uriaș chiar în mijlocul pandemiei. Noul ministru al Sănătății dorește să conducă actuala campanie de vaccinare prin omul său, victima lui Voiculescu fiind Dr. Valeriu Gheorghiță

Update. Prim-ministrul Florin Cîţu a recunoscut faptul că în interiorul Guvernului au fost discuţii în contradictoriu între Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă. Premierul l-a pus la punct pe Vlad Voiculescu și afirmă că ministrul Sănătății nu are atribuții în ceea ce privește activitatea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea. Acesta se află în subordinea prim-ministrului.

Florin Cîțu s-a referit marți, într-un interviu acordat postului de radio Europa FM, la informațiile apărute în presă despre tensiunile dintre ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță care ar fi apărut ca urmare a intenției ministrului de a-i lua din atribuțiile de comunicare privind campania de vaccinare.

Cîțu susține că ste normal să existe opinii diferite. Cîțu a avertizat însă că activitatea comitetului pe care îl conduce Valeriu Gheorghiță este în subordinea sa, nu a ministrului.

„Nu am auzit așa ceva. Știți foarte bine că acest comitet este în subordinea premierului. La mine nu a ajuns așa ceva. Am văzut discuții importante de unde au ieșit multe comunicate și soluții. Că oamenii discută și au opinii diferite este normal când încerci să faci un lucru bun. Am încurajat dezbaterea. Dar nu are nicio atribuție domnul ministru al Sănătății dacă domnul Gheorghiță pleacă sau nu. Lucrurile sunt separate clar”, a declarat Florin Cîțu, la Europa FM.

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiţă, a susţinut marţi că nu există tensiuni între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, fiind vorba doar despre „discuții punctuale”.

„În general sunt o persoană care nu am tensiuni cu nimeni şi nici nu fac ameninţări, deci nu este cazul. Sunt discuţii punctuale pe care le-am avut cu domnul ministru legate de îmbunătăţirea activităţii strict din punct de vedere tehnic pentru campania de vaccinare.(…) Între mine şi domnul Vlad Voiculescu, domnul ministru, nu există tensiuni”, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

—————————————————————————————————————————————————

Situație tensionată în plină pandemie. Doi dintre oamenii care trebuiau să fie în strânsă legătură și să rezolve problemele românilor – Valeriu Gheorghiță și Vlad Voiculescu – au decis să răcească relațiile.

Desemnat de președintele Klaus Iohannis ca șef al campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță întâmpină probleme din partea lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Sursele autorizate din jurul celor doi au semnalat existența unor probleme. Confruntări care pot să se răsfrângă asupra oamenilor și a modului în care se va desfășura campania de vaccinare.

Cu cine vrea Vlad Voiculescu să îl înlocuiască pe Valeriu Gheorghiță

Relațiile dintre cei doi s-ar fi răcit total. Și asta după ce Vlad Voiculescu i-a transmis semnale lui Valeriu Gheorghiță că rolul său în campania de vaccinare va fi unul decorativ. Decizia ministrului Sănătății vine în contradicție cu decizia lui Klaus Iohannis. Președintele României e cel care a decis ca militarul să fie doctorul care conduce operațiunea la nivel național.

Valeriu Gheorghiță ar fi fost înștiințat, prin diferite surse, că deciziile esențiale din campania de vaccinare vor fi preluate de oamenii lui Voiculescu de la minister, anunță Adevărul. Persoana vizată atât de Vlad Voiculescu, cât și de grupul USR Plus să preia campania de vaccinare ar fi Ștefan Voinea, omul de încredere al noului ministru al Sănătății.

„Ştefan Voinea, omul lui Voiculescu de la comunicare, pur şi simplu îl sfidează pe Gheorghiţă”, sunt dezvăluirile făcute pentru Adevărul.

Planurile ministrului nu se opresc la Valeriu Gheorghiță

Un alt plan care e vizat de ministrul Vlad Voiculescu ține de trecerea unor atribuții în portofoliul oamenilor săi. Atribuțiile ar trebui preluate de la Institutul Naţional de Sănătate Publică la un secretar de stat. Printre aspectele vizate de Voiculescu și care ar putea fi transferate la un secretar de stat numit de Voiculescu ar fi cele legate de raportările privind pandemia: număr de cazuri, număr de vaccinări şi alte informaţii.

Și jurnaliștii de la DC News vin cu informații care să completeze întregul tablou. Conform sursei menționate, Valeriu Gheorghiţă a ameninţat cu demisia. Asta dacă noua conducere a Ministerului Sănătăţii insistă cu schimbările. Ruptura este atât de evidentă și gravă încât discuțiile au ajuns și la premierul Florin Cîțu.

Care e legătura între Vlad Voiculescu și Ștefan Voinea?

Legăturile dintre Vlad Voiculescu și Ștefan Voinea au un istoric lung. În 2016, jurnalista Ioana Ene Dogioiu semnala mai multe nereguli în legătură cu relația dintre cei doi. Și asta pentru că fostul și actualul consilier al lui Vlad Voiculescu nu are nicio pregătire pentru domeniu. Pe Ștefan Voinea îl recomandă doar faptul că este directorul Gazetei de Sud, un ziar din Oltenia.

„M-am alăturat echipei lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii pentru că am încredere în viziunea lui. Am încredere în oamenii pe care Vlad îi are în jur şi, mai ales, am încredere în integritatea şi buna lui credinţă. Avem puţin timp şi vrem să facem mult. Sper să reuşim!“, afirma, la puțin timp de la numire, Ștefan Voinea.

Vlad Voiculescu s-a înconjurat încă din 2016 de mulți apropiați de la ONG-uri, semnala jurnalista. Iar de aici până la o serie de evenimente care au stârnit revolta oamenilor și nelămuririle jurnaliștilor nu a fost decât un pas. Materialul semnat de Ioana Ene Dogioiu poate fi citit aici.