DNA își extinde schema de personal cu 15 procurori. Explicațiile Ministerului Justiției

DNA își extinde schema de personal cu 15 procurori. Explicațiile Ministerului JustițieiDirecția Națională Anticorupție. Sursa foto: facebook / Direcția Națională Anticorupție

Guvernul a aprobat, joi, suplimentarea personalului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu 15 posturi, dintre care 14 sunt dedicate sprijinirii Parchetului European în România.

Structura noilor posturi

Din cele 14 posturi alocate Structurii de sprijin a Parchetului European:

  • 5 vor fi ocupate de ofiţeri de poliţie judiciară,
  • 4 de grefieri,
  • 2 de specialişti,
  • 3 de şoferi.

În plus, un post de specialitate juridică, asimilat judecătorilor şi procurorilor, va fi înființat pentru a sprijini activităţile juridice ale DNA.

Obiectivele suplimentării personalului DNA

Ministerul Justiției a explicat că această măsură răspunde cerințelor impuse de creșterea volumului de activitate al Parchetului European și a numărului de procurori delegați în România, suplimentarea schemei de personal a DNA având ca scop gestionarea eficientă a cauzelor complexe, a avizelor juridice și a proiectelor de achiziții publice.

''Iniţiativa Ministerului Justiţiei răspunde nevoii redimensionării schemei de personal specializat, în raport cu volumul de activitate a Parchetului European şi numărul de procurori ai acestuia, delegaţi în România.

Totodată, în vederea eficientizării activităţilor specifice de reprezentare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cauzele civile în care instituţia are calitate procesuală, dar şi gestionării unui număr tot mai mare de avize juridice şi proiecte de achiziţii publice la nivel instituţional, în cadrul organigramei va fi înfiinţat un post suplimentar de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor.

Suplimentarea numărului de posturi pentru Direcţia Naţională Anticorupţie şi Structura de sprijin a procurorilor delegaţi de EPPO în România va îmbunătăţi eficienţa instituţională în combaterea corupţiei şi în gestionarea cauzelor complexe, răspunzând astfel provocărilor impuse de modificările legislative'', se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Justiţiei.

Parchetul European (EPPO) are în atribuții acțiuni de investigare, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.  Concret, EPPO ancheteazăă cazurile de fraudă, fraudă TVA cu daune de peste 10 milioane de euro, coprupție, spălare de bani, fraude cu fonduri europene etc.

Ne puteți urmări și pe Google News