Evenimentul ZileiInternationalFranța se pregătește din o nouă izolare din cauza mutațiilor suferite de virus. Situație extrem de complicată

Franța se pregătește din o nouă izolare din cauza mutațiilor suferite de virus. Situație extrem de complicată

Franța se pregătește din o nouă izolare din cauza mutațiilor suferite de virus. Situație extrem de complicată
Din cauza mutațiilor suferite de virus, care au dus la apariția unor noi tulpini, oficialii de la Paris se gândesc la un nou blocaj.

Izolare totală din cauza mutațiilor suferite de virus. Franța riscă să intre în lockdown cauzat de tulpinile de coronavirus. Și care au pătruns pe mai multe căi în Hexagon. Anunțul a fost făcut de Jean-François Delfraissy, consilierul ştiinţific principal al guvernului de la Paris.

„Dacă nu înăsprim măsurile, ne vom regăsi de la jumătatea lunii martie într-o situaţie extrem de dificilă. Vom avea probabil nevoie să intrăm din nou în lockdown. Săptămâna acesta va fi critică, politicienii trebuie să decidă”, a spus oficialul francez.

Se cere izolare urgentă din cauza mutațiilor suferite de coronavirus

Noul lockdown, care ar fi al treilea în Franţa de la începutul pandemiei, ar trebui să înceapă în februarie. Odată cu vacanţa şcolară de două săptămâni, care să fie prelungită cu încă o săptămână, crede Delfraissy.

Apariţia noilor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2 detectate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia echivalează cu începerea unei noi epidemii. A mai spus oficialul, care a precizat că „acest virus diabolic reuşeșete să găsească noi forme de a ocoli noile metode de tratament.

Două orașe unde problemele au revenit

Deşi în prezent procentul noilor cazuri de COVID-19 confirmate cu aceste mutaţii în Franţa este de numai 1,4 – 1,5%, s-ar putea ca acest procent să crească. În special în cazul mutaţiei britanice, care este de neoprit. Este nevoie de noi măsuri antiepidemice, întrucât apariţia acestor noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 a schimbat situaţia sanitară. Delfraussy a dat exemplul oraşului brazilian Manaus şi al celui sud-african Cape Town, a căror populaţie ajunsese la un nivel ridicat de imunitate, dar noile mutaţii au relansat contagierea.

Între şase şi opt milioane de francezi vor fi vaccinaţi până la jumătatea lunii aprilie. A mai spus consilierul ştiinţific al guvernului francez. El a mai precizat că vaccinurile deja create sunt mai puţin eficiente împotriva mutaţiei sud-africane.

sursa: Agerpres


Accesează: