Evenimentul Zilei > International > Protest anti-lockdown la Viena. 23 de persoane arestate si 300 cercetate penal
Protest anti-lockdown la Viena. 23 de persoane arestate si 300 cercetate penal

Protest anti-lockdown la Viena. 23 de persoane arestate si 300 cercetate penal

Mii de oameni au participat la un protest la Viena împotriva restricţiilor din pandemie. În total, peste 10.000 de persoane au luat parte la protestul de sâmbătă, inclusiv membri ai extremei-drepte. Poliția a operat arestări.

Protest anti-lockdown la Viena. Poliția austriacă a arestat 23 de persoane și a deschis dosare altor 300 de manifestanți în urma protestului de sâmbătă de la Viena.

Forțele de ordine spus duminică că demonstranții nu au respectat distanță impusă și nu au purtat măști. Șase dintre suspecții luați în custodie au fost acuzați că s-au opus autorității statului. Protestul a început pașnic, dar ulterior unii jurnaliști au relatat că au fost amenințați.

Manifestanţii, mulţi fără măşti, au scandat şi au afişat mesaje de genul: „Kurz trebuie să plece”. Printre participanți s-a aflat și politicianul de extremă-dreapta și fostul vicecancelar Heinz-Christian Strache, scrie ziare.com.

Experţi în sănătatea publică au afirmat că rata infectărilor este prea mare ca să se ia în calcul relaxarea restricţiilor în acest moment.

Protest anti-lockdown la Viena în timp ce Guvernul a prelungit măsurile nepopulare

Mai mult, Guvernul austriac a anunţat duminică prelungirea lockdown-ului împotriva COVID-19 până la 8 februarie.

Sectorul restaurantelor şi cel al turismului nu se vor putea deschide în februarie, a transmis executivul.

Cancelarul Sebastian Kurz a declarat într-o conferinţă de presă că este conştient că restricţiile sunt nepopulare, dar că guvernul a fost nevoit să acţioneze dată fiind răspândirea noilor mutaţii ale virusului care au făcut boala COVID-19 mai transmisibilă.

Conform guvernului, oamenii ar trebui să lucreze de acasă acolo unde este posibil. În alte condiții să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri între ei şi să poarte mască în magazine şi în transportul public.

Guvernul afirmă că îşi doreşte ca numărul infectărilor să scadă sub 700 pe zi.

Austria în a treia perioadă de lockdown

Austria, o ţară cu 8,9 milioane de locuitori, se află în a treia perioadă de lockdown. În prezent sunt deschise doar magazinele esenţiale.

Ţara a raportat până acum aproape 390.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi aproape 7.000 de decese cauzate de Covid-19.

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.