Evenimentul Zilei > International > Proteste la Viena. Antivacciniștii și nemulțumiții de măsurile sanitare cer demisia guvernului
Proteste la Viena. Antivacciniștii și nemulțumiții de măsurile sanitare cer demisia guvernului

Proteste la Viena. Antivacciniștii și nemulțumiții de măsurile sanitare cer demisia guvernului

Proteste la Viena. Peste 10.000 de antivacciniștii și nemulțumiții de măsurile sanitare au cerut demisia guvernului.
Proteste la Viena. Peste 10.000 de oameni au protestat pe străzile oraşului scandând lozinci anti măsuri sanitare şi cerând guvernului demisia.

Proteste anti-măști la Viena

Aşadar, cel puţin 10.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Viena. Aceştia s-au îndreptat împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul. S-a cerut printre altele demisia guvernului şi denunţând presa mincinoasă.

Având în vedere că țara se află în prezent la al treilea blocaj din martie, într-un efort de a aduce pandemia sub control au închis magazinele neesențiale, sălile de concerte și teatre, sălile de sport și școlile.

Iar furia protestatarilor a fost îndreptată împotriva cancelarului Sebastian Kurz, precum și a mass-media.

Proteste la Viena. La miting a luat parte şi fostul vicecancelar Heinz Christian Strache, care nu purta mască de protecţie

„Cifrele care ne sunt prezentate despre morţi sunt baliverne. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu sunt drepturi”. A explicat o femeie care purta o banderolă cu mesajul ”Voi sunteţi boala, noi suntem remediul”.
De asemenea, a avut loc o contramanifestație organizată de extrema stângă, cuprinzând o mulțime de aproximativ 500 de persoane, potrivit estimărilor poliției, denunțând „nebunia anti-mască”.
În paralel a avut loc şi o contramanifestaţie cu participarea militanţilor de extremă stânga, care au denunţat „nebunia anti-măşti”. Circa 500 de persoane au luat parte la această contramanifestaţie, potrivit poliţiei.

Situația COVID-19 în Austria

Austria, cu o populație de 8,9 milioane de locuitori, a raportat un total de 7.053 de decese cauzate de Covid-19 de la izbucnirea pandemiei şi aproximativ  7000 de decese asociate noului coronavirus.
Un grup de experți a recomandat cancelarului Kurz să nu atenueze restricțiile actuale, așa cum este planificat pentru 25 ianuarie, deoarece numărul de infecții nu prezintă semne de încetinire și varianta virusului din Marea Britanie continuă să circule, potrivit celor relatate de  fr24news.