Evenimentul ZileiActualitateSanitas organizează proteste în totată țara. Sindicaliștii cer creșteri de salarii

Sanitas organizează proteste în totată țara. Sindicaliștii cer creșteri de salarii

Sanitas organizează proteste în totată țara. Sindicaliștii cer creșteri de salarii
Sanitas organizează marți proteste în totată țara. Sindicaliștii ce creșteri de salarii și au anunțat că vor picheta prefecturile din fiecare județ.

Sanitas organizează proteste în totată țara. Mai multe sindicate vor iniția mișcări de protest și la orizont se întrevăd și greve. Astăzi, Federaţia Sanitas va demara o serie de acţiuni pentru susţinerea salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială. Și asta pe fondul apariţiei OUG nr. 226/2020, act normativ prin care creșterile de salarii pentru bugetari sunt amânate.

Sanitas – proteste în totată țara, pentru salarii, la prefecturi

Vor fi organizate pichetări şi mitinguri, în intervalul orar 12:00 – 13:00, de către organizaţiile Sanitas judeţene, în faţa prefecturilor din întreaga ţara, solicitându-se totodată şi convocarea comisiilor de dialog social de la nivelul fiecărei prefecturi, conform Agerpres.

„Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni”, au spus cei de la Sanitas.

Proteste pentru creșteri de salarii

Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” s-a declarat dezamăgită de creșterea cu doar 41 de lei a salariului minim net. „Știm că este criză și multe companii se află în dificultate. Dar, aceleași voci care acum se opun creșterii salariului minim, anunțau și atunci apocalipsa șomajului și falimentele în lanț.

Nu s-au adeverit nici atunci scenariile nefaste, și nici acum nu se justifică o creștere atât de mica a salariului minim, care nu ia în seamă nici creșterea productivității din formula stabilită de guvern anul trecut «în mod obiectiv». Formulele de sunt obiective doar atunci când convin unei anumite puteri?”. Asta afirmau la finalul anului trecut reprezentanții „Cartel Alfa”, în contextul verdictului dat de guvernanți: pensii și salarii înghețate.

Guvernul vrea să crească salariul minim brut pe țară pentru anul 2021 cu 70 de lei, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lună.

 


Accesează: