Evenimentul ZileiActualitateProteste la Galaţi! Impozitul pentru autoturisme, majorat cu 50%

Proteste la Galaţi! Impozitul pentru autoturisme, majorat cu 50%

Proteste la Galaţi! Impozitul pentru autoturisme, majorat cu 50%
Proteste la Galaţi. Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece autorităţile locale au majorat impozitul pentru autoturisme cu 50%.
Proteste la Galaţi. Peste 100 de persoane s-au adunat în faţa Primăriei Galaţi pentru a protesta faţă de majorarea cu 50% a impozitului.

Protestatarii cer revenirea la valoarea impozitului de anul trecut. Mai mult, cer primarului orașului să demisioneze!

Proteşte la Galaţi. Ca să nu plătească impozitul majorat, oamenii îşi radieză mașinile

Aproximativ o sută de gălățeni s-au adunat în fața Primăriei pentru a protesta față de majorarea cu 50% a impozitului pentru autovehicule. Protestarii spun că impozitul a crescut nejustificat de mult și le cer autorităților locale să renunțe la majorare.

Oamneii îi cer primarului să demisioneze, în timp ce traficul auto care trece prin fața Primăriei a fost blocat de polițiști.

Aici s-a ajuns. Mai mulţi gălăţeni au găsit soluţia, nu un afericită, ca să nu mai plătească impozitul Primăriei Galați: își radiază autovehiculele și le înscriu în alte orașe sau comune.

Nemulţumirile protestatarilor faţă de noua majorare: Nu plătesc nimic!

„Ar trebui să plătesc undeva la patru mii de lei. Mașina e radiată deja, nu o să-i plătesc nimic. O să o mut pe alt oraș, alt sat, eventual în altă țară. Cel puțin o sută de oameni știu eu că au procedat aşa. Mergeți la firmele de înmatriculare și vedeți câte certificale scot pe zi”, a spus un protestatar supărat.
Impozitul auto a fost majorat cu 50% de Consiliul Local Galați. Decizia a fost luată la sfârșitul anului trecut, dar procedura a fost contestată de grupul de consilieri locali din opoziție.
„Cei care au firme, care un motoare puternice, care au dube… Eu plăteam 25 de milioane de lei, o să plătesc în jur de 40 de milioane pe an. Vi se pare corect?, întreabă un gălăţean.
Şi continuă: Cât este salariul minim pe economie în România? Să rămână impozitul ca anul trecut. Cel puțin ca anul trecut. Uitați-vă în Galați, jumătate de Galați este spart. Eu schimb bucșe la jumătate de an”, a declarat un cetăţean aflat în fața Primăriei Galați.

Accesează: