Evenimentul ZileiActualitateDenunțătorul ex-ministrului Alexe nu mai este director la Liberty Galați. Culisele demisiei

Denunțătorul ex-ministrului Alexe nu mai este director la Liberty Galați. Culisele demisiei

Denunțătorul ex-ministrului Alexe nu mai este director la Liberty Galați. Culisele demisiei
Bogdan Grecu, denunțătorul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, nu mai este directorului combinatului siderurgic Liberty Galați.

 

Denunțătorul ex-ministrului Alexe nu mai este director la Liberty Galați. Conducerea combinatului a făcut, miercuri, anunțul oficial.

Denunțătorul nu mai este director general la Liberty Galați

„Vă informăm că Dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziția de Director General al Combinatului, pentru a permite investigației în curs să se desfășoare.

Deocamdată, Dna. Aida Nechifor, Director Financiar și Membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galați a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a Combinatului.

Comitetul de Conducere al Liberty Galați își exprimă determinarea de a continua și accelera proiectele de creștere și modernizare a Combinatului. De asemenea, își menține angajamentul puternic de a se asigura că angajații săi acționează în cadrul unor standarde înalte”, se precizează în nota conducerii Liberty Galaţi către angajaţi, potrivit viața-libera.ro.

Precizările făcute de către DNA față de ex-ministrul Alexe

Schimbare vine în contextul în care, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de ex-ministrului Mediului, Costel Alexe. Acesta este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. Faţă de o „persoană fizică având funcție de conducere în cadrul unei societăți siderurgice, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare”, se arată într-un comunicat al DNA.

Surse judiciare spun că „persoana fizică” , denunțătorul ex-ministrului Costel Alexe este fostul director Bogdan Grecu.

DNA arată că, în perioada martie-aprilie 2020, Costel Alexe „ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă”. În schimb, ministerul urma să aloce gratuit către fabrică certificatele de emisii de gaze cu efect de seră. Plus monitorizarea măsurilor luate de combinat pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Ex-ministrul Costel Alexe

Potrivit DNA Costel Alexe ar fi primit, în lunile aprilie și iulie 2020, 22 de tone de produse din tablă. Valoarea acesteia fiind de aproximativ 103.000 de lei.

Costel Alexe a fost deputat PNL timp de două mandate, în legislaturile 2012-2016 și 2016-2020. El a fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor din 4 noiembrie 2019 până în 5 noiembrie 2020. La alegerile locale din 27 septembrie, el a candidat și a fost ales președinte al Consiliului Județean Iași.

 


Accesează: