Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Cîțu, enervat de posibilele nereguli din campania de vaccinare. Cere intervenția autorităților
Florin Cîțu, enervat de posibilele nereguli din campania de vaccinare. Cere intervenția autorităților

Florin Cîțu, enervat de posibilele nereguli din campania de vaccinare. Cere intervenția autorităților

Florin Cîțu a atras atenția că ar trebui cercetat modul în care s-au făcut programările în campania de vaccinare.

Premierul Florin Cîțu a vorbit, astăzi, despre campania de vaccinare din România. Și despre o mare problemă legat de persoanele care s-au băgat peste rând. În ultima vreme au circulat informații în spațiul public legat de modul incorect de programare. Oameni care s-au imunizat deși nu făceau parte din categoriile prioritare.

Florin Cîțu, despre problemele din campania de vaccinare

Prim-ministrul a spus că, dacă aceste informații sunt adevărate, atunci autoritățile abilitate ar trebui să se autosesizeze. „Datele venite din partea Corpului mei de Control s-ar putea să le avem astăzi. Colonelul Gheorghiță a prezentat în fiecare marți câți oameni s-au vaccinat.

Înțeleg că se formează în spațiul public concluzia că s-au vaccinat oameni care nu aveau dreptul. Dacă există astfel de suspiciuni, cei care au publicat datele trebuie să le explice. Instituțiile statului trebuie să se autosesizeze”. A afirmat premierul Forin Cîțu.

Legat de conflictul izbucnit între el și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, prim-ministrul a declarat. „Nu există o diferență între mine și Vlad Voiculescu pe nici o temă. Ideea e că am fost sesizat și trebuie să dau o rezoluție de fiecare dată.”

„Aștept să văd rezultatul raportului”

Dar, în contiunare așteaptă să vadă raportul pe care l-a cerut Corpului de Control. „Nu am făcut încă o evaluare, aceasta se face la jumătatea anului. Nu știu care va fi rezultatul raportului, dar știu raportul lăsat de ministrul Tătaru și acolo erau niște măsuri care ar fi trebuit implementate. Aștept să văd acest raport, dar și restul rapoartelor, pentru a vedea dacă au fost implementate măsurile”,

În ceea ce privește campania „Vinerea Verde”, șeful Executivului a anunțat că nu are o problemă să se deplaseze pe jos până la locul de muncă. „Eu merg de multe ori pe jos la muncă, la fel voi face și vineri, nu este o noutate pentru mine. Am venit de multe ori pe jos la Guvern.”