Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu anunță investiții de 8 miliarde de lei: „Accelerăm lucrurile”
Florin Cîțu anunță investiții de 8 miliarde de lei: „Accelerăm lucrurile”

Florin Cîțu anunță investiții de 8 miliarde de lei: „Accelerăm lucrurile”

Premierul Florin Cîțu anunță investiții de 8 miliarde de lei, susținute de la bugetul public, pentru acest an, cele mai mari din ultimii 30 de ani.

Florin Cîțu anunță investiții de 8 miliarde de lei.

Investițiile în economie au crescut în anul 2020, conform datelor Institutului Național de Statistică. Iar în acest an, nivelul investițiilor susținute de buget va crește cu peste 8 miliarde de lei. Informațiile au fost prezentate de premierul Florin Cîțu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu a subliniat că investițiile vor continua, în economie, urmând să atingă „un nivel record” în ultimii 30 de ani. El a estimat că valoarea acestora va crește la 62 de miliarde de lei.

„Am reuşit imposibilul! În 2020, investiţiile nete în economie au crescut! Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru toţi românii, se bazează pe investiţii”, a scris Florin Cîțu în postarea de pe Facebook.

Premierul a precizat că și anul trecut, în 2020, investițiile au crescut, chiar dacă economia a trecut prin criza sanitară.

„Anul trecut am arătat că e posibil să creşti investiţiile. Chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Investiţiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata şomajului tehnic pentru 1,4 milioane de români. Dar mai ales investiţiile au fost cele care au menţinut locurile de muncă. Și, astfel, România a avut cea mai mare creştere economică din UE”, a mai scris Florin Cîţu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîțu anunță investiții de 8 miliarde de lei

Premierul a mai afirmat că acest lucru este posibil datorită unei economii liberale care încurajează și susține investițiile. Drept urmare, a mai precizat el, România merge într-o direcție bună.

„În 2021 accelerăm lucrurile, iar investiţiile susţinute de buget cresc cu peste 8 miliarde lei. La un nivel record din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei. România, în sfârşit, merge în direcţia bună pentru toţi românii”, a mai scrtis Florin Cîțu Cîţu.

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 106,195 miliarde de lei în 2020. Acestea au fost în creştere cu 0,1%, comparativ cu anul 2019. Sunt datele provizorii publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).