Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Economiei, criticat de Rareș Bogdan. „Ne vom prăbuși în procente”.
Ministrul Economiei, criticat de Rareș Bogdan. „Ne vom prăbuși în procente”.

Ministrul Economiei, criticat de Rareș Bogdan. „Ne vom prăbuși în procente”.

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a pus la colț pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. În ședința Biroului Executiv al PNl au fost discuții aprinse legate de modul în care unii miniștrii înțeleg să își facă treaba.

Ministrul Economiei, criticat de Rareș Bogdan. Europarlamentarul l-a arătat direct cu degetul pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a stat ascuns în loc să meargă în Valea Jiului. Potrivit lui Rareș Bogdan, ministrul Popescu ar fi trebuit să discute deschis cu minerii despre problemele din Valea Jiului. În plus, prim vicepreședintele PNL a mai spus că partidul riscă să își piardă credibilitatea și procentul electoral, dacă va continua cu astfel de episoade.

Surse din interiorul ședinței au declarat pentru presă că Rareș Bogdan i-a cerut socoteală lui Vigil Popescu.

„Nu s-a deranjat să se ducă să discute cu oamenii, să detensioneze situația”, a spus Rareș Bogdan în plină ședință.

În prezent, termocentrala de la Mintia nu funcționează din cauza lipsei de cărbune. Ca urmare, orașul Deva este deconectat de la rețeaua de energie electrică, fiind căutate soluții alternative.

Scandal în Valea Jiului. Ministrul Economiei criticat de Rareș Bogdan

Duminică, speriat de amploarea protestelor din Valea Jiului, ministrul Popescu a anuțat, de la București, că minerii își vor primii bani. Ministrul a preferat biroul călduț al Ministerului Energiei, în loc să se ducă în teren să discute cu minerii și cu șefii acestora.

Potrivit lui Popescu, salariile minerilor vor fi achitate din Fondul de Garantare a creanţelor salariale gestionat de Agenţia de Șomaj. Popescu a spus că la Complexul Energetic Hunedoara sunt nevoie de măsuri urgente.

„Trebuie să se ştie. Complexul Energetic Hunedoara, din 2019, este în insolvenţă. Într-o procedură lungă de reorganizare şi cu un ajutor de stat care trebuie returnat în urma unei decizii a Comisiei Europene. Vechea guvernare a dat un ajutor de stat care a fost ilegal consumat şi trebuie returnat. Sunt datorii foarte mari către furnizori. Ceea ce facem noi acum este o soluţie pe termen scurt pentru ca oamenii să-şi primească salariile”, a spus ministrul.

Pentru a ieși din impasul financiar, Popescu susține ideea de a fi înfiinţate două societăţi. Prima să fie condusă de autorităţile locale, şi cealaltă administrată la nivelul Guvernului.Cu toate astea, ministrul Energiei s-a declarat învins în chestiunea mineritului din Valea Jiului. Popescu a precizat că nu mai are pârghii pentru rezolvarea situației.

Deși nu s-a dus să vorbească cu minerii, Popescu a făcut un apel către aceștia să oprească orice protest.