Evenimentul Zilei > Economie > Ce autostradă din România va primi cei mai mulţi bani? Top 8 investiţii
Ce autostradă din România va primi cei mai mulţi bani? Top 8 investiţii

Ce autostradă din România va primi cei mai mulţi bani? Top 8 investiţii

Autostrada Transilvania va beneficia de cea mai mare alocare de fonduri direcţionată de Ministerul Transporturilor pentru o autostradă din România.

Ce autostradă din România va primi cei mai mulţi bani? Top 8 investiţii. Conform economica.net, pe locul 2 în topul alocărilor de fonduri se află Drumul Expres Craiova-Pitești. Urmează Autostrada de Centură București (A0).

Suma pentru Autostrada Transilvania depășește de două ori nivelul cheltuit în 2020. Ministerul Transporturilor propune 894,52 milioane de lei pentru Autostrada Transilvania, de 2,4 ori peste nivelul din 2020, aproximativ 368 de milioane.

Ce autostradă din România va primi cei mai mulţi bani?

Conform sursei citate, „creșterea substanțială a fondurilor pentru această autostradă poate fi explicată prin intrarea pe șantier a constructorului român Dorinel Umbrărescu”.

În 2020, el a câștigat două contracte pentru construcția tronsoanelor de la Nădășelu–Zimbor și Zimbor–Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania.

În acest context, amintim ultimele declaraţii ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta a subliniat luni, 15 februarie, că doreşte să dea în circulaţie o mare parte din cele două loturi ale Autostrăzii de Centură Bucureşti.

Veşti bune despre Autostrada de Centură Bucureşti

Acest obiectiv poate fi până la finalul anului 2022. Lucrările ar urma să fie terminate în totalitate în 2023: „Ştim foarte bine ce importanţă au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noştri din Republica Turcia mult succes.

Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate. Vrem ca proiectul să fie livrat la timp. Vrem ca pe teren să existe mobilizare generală. Astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulaţie cea mai mare parte a celor două loturi. Urmează ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat şi vă ofer sprijinul nostru.”

Lotul 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti are o lungime de 16,93 kilometri, iar de lucrări se va ocupa Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş..

Conform Agerpres, valoarea contractului este de 830,679 milioane de lei, fără TVA, iar durata acestuia este de 30 luni pentru perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni pentru perioada de garanţie a acestora.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie, EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: