Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare: „Vom ajunge la 100.000 de persoane pe zi”
Florin Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare: „Vom ajunge la 100.000 de persoane pe zi”

Florin Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare: „Vom ajunge la 100.000 de persoane pe zi”

Premierul Florin Cîțu a prezentat calendarul viitor al campaniei de vaccinare și a precizat că până la finalul lunii august vor fi imunizate 10,4 milioane de persoane.

În perioada următoare, autoritățile își propun să vaccineze în jur de 100.000 de persoane pe zi. Premierul Florin Cîțu a precizat că în acest moment a fost imunizată 7% din populația României. El a precizat că numărul dozelor de vaccin care vor ajunge în România va crește în luna aprilie. Iar acest lucru va permite accelerarea campaniei de vaccinare.

„În luna aprilie vor ajunge în România în jur de 4,5 milioane de doze de vaccin de toate tipurile, inclusiv Johnson & Johnson. Astfel, la începutul lunii aprilie ne-am propus să vaccinăm în jur de 100.000 de persoane pe zi”, a precizat Florin Cîțu.

Potrivit spuselor sale, având în vedere numărul mare de doze de vaccin care vor ajunge în România, este posibil ca toate persoanele programate la vaccinare să fie imunizate. Conform informațiilor de pe platforma de vaccinare, sunt programate în jur de 800.000 de persoane.

Florin Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare

Florin Cîțu a mai precizat că până la finalul lunii august vor fi imunizate în jur de 10,4 milioane de persoane.

„Inițial ne-am propus ca în luna septembrie să avem vaccinate în jur de 10,4 milioane de persoane. Faptul că vom primi mai multe doze de vaccine, ne va permite să devansăm această dată. La finalul lunii august ne așteptăm să atingem acest prag de 10,4 milioane de persoane”, a precizat Florin Cîțu.

Premierul a precizat că campania de vaccinare a reușit să rezolve trei probleme majore. În primul rând, a precizat Cîțu, au fost imunizați medicii și cadrele medicale, iar acest lucru a făcut să dispară focarele de COVID-19 din spitale. În al doilea rând, au fost imunizate persoanele vârstnice rezidente în căminele de bătrâni. Astfel, a mai explicat premierul, acestea nu au mai ajuns în spital, cu forme grave ale bolii și nu au mai ocupat paturi ATI.

În al treilea rând, potrivit prim-ministrului, s-a reușit vaccinarea, în mare măsură, a persoanelor cu vârste de peste 65 de ani și care suferă de boli cronice.