Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu a fost comparat cu un mare antrenor, care a făcut minuni la Campionatul European. Care sunt punctele comune între cei doi
Florin Cîțu a fost comparat cu un mare antrenor, care a făcut minuni la Campionatul European. Care sunt punctele comune între cei doi

Florin Cîțu a fost comparat cu un mare antrenor, care a făcut minuni la Campionatul European. Care sunt punctele comune între cei doi

Rareș Bogdan a comparat evoluția prim-ministrului Florin Cîțu cu prestația pe care a avut-o Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la Campionatul European.

Rareș Bogdan a făcut o comparație între ceea ce se petrece la nivelul guvernării și ce se întâmplă la Campionatul European de Fotbal. Europarlamentarul l-a comparat pe prim-ministrul Florin Cîțu cu selecționerul Italiei, Roberto Mancini. Politicianul are curaj să-și remanieze miniștrii, iar antrenorul să schimbe jucătorii de bază, pentru ca formația să funcționeze.

Rareș Bogdan îl asemuiește pe Florin Cîțu cu Roberto Mancini, selecționerul Italiei

„Premierul Cîţu are curajul, exact ca Mancini, marele antrenor al Italiei, care şi-a dus echipa în finală, să îi schimbe la o adică pe Chiellini sau pe Immobile, fără prea multe discuţii, pentru că echipa trebuie să funcţioneze şi pentru că noi i-am dat încrederea noastră pentru a duce această ţară, acest guvern, acest partid spre o guvernare de opt ani”, a spus Rareș Bogdan.

În ceea ce privește disputele interne din partid, Rareș Bogdan a afirmat că astfel de situații sunt normale și se întâlnesc și în alte țări.

„Vă invit în primul rând să fiţi liniştiţi că nu se întâmplă nimic grav, asta este peste tot în lume, dacă urmăriţi ce se întâmplă în Italia, Franţa sau primaries-ul din zona republicană, a fost întotdeauna la fel sau chiar mult mai agitat, nimeni nu va duce la războaie, eu salut şi îl îmbrăţişez cu aceeaşi căldură pe Ludovic Orban.

„E absolut normal să rămână Ludovic Orban”

Chiar dacă facem parte din platforme diferite sau cu Florin Cîţu, vorbesc cu Violeta Alexandru fără probleme sau cu Ionel Dancă şi colaborez excelent cu Dan Vâlceanu sau colegii mei şi vă asigur că aşa va rămâne şi după 26, atunci când la Camera Deputaţilor e absolut normal să rămână Ludovic Orban, iar Florin Cîţu să devină în afara de premier al României pentru următorii trei ani şi jumătate.

Pentru că nu veţi vedea în următorii trei ani şi jumătate vreun eveniment de învestitură de Guvern la Cotroceni, rămâne acest Guvern cu Florin Cîţu premier în fruntea sa – şi sigur preşedinte şi în Modrogran”, a mai spus Rareș Bogdan.