Evenimentul Zilei > Economie > Florin Cîțu a făcut anunțul momentului. Promisiune cu beneficii pentru toți românii
Florin Cîțu a făcut anunțul momentului. Promisiune cu beneficii pentru toți românii

Florin Cîțu a făcut anunțul momentului. Promisiune cu beneficii pentru toți românii

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări de ultim moment despre majorarea taxelor. Acesta a explicat ce se întâmplă cu Codul fiscal în următoarele luni.

Taxele vor suporta o majorare în 2021? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Marți, premierul Florin Cîțu a făcut precizări cu privire la modificările Codului fiscal în acest an. Acesta a declarat că nici în 2021 taxele nu vor fi majorate.

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Eu am promis (…) că nu vom modifica Cosul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom introduce taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”, a anunţat, marţi, premierul Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîțu oferă detalii cu privire la majorarea salariului minim

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi că decizia privind o eventuală creştere a salariului minim poate fi luată doar în urma unei discuţii cu antreprenorii şi sindicatele, remarcând totodată că în ultimii ani, în România, a existat o ”dinamică mai mare” a creşterii.

„În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţii, atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar şi, bineînţeles, cu sindicatele. Este o discuţie tripartită şi vom vedea care este evoluţia salariului minim. În ceea ce priveşte evoluţia în ultimii ani, România a avut o dinamică mai mare a salariului minim, a creşterii salariului minim în ultimii ani, vom vedea ce se va întâmpla. Ştiţi foarte bine că această decizie se va lua după o discuţie tripartită, nu putem să o luăm după ce spune o persoană sau alta”, a precizat el.

Premierul a subliniat că în acest an nu vor exista modificări ale Codului fiscal.

„Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa. Codul fiscal, eu am promis, din momentul în care am preluat portofoliul la Finanţe, anul trecut am promis şi anul acesta că nu vom modifica Codul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom trece taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”, a adăugat prim-ministrul.