Evenimentul Zilei > Sport > Florida, pregătită să le „fure” Jocurile Olimpice japonezilor: „Trebuie găsită o soluție”
Florida, pregătită să le „fure” Jocurile Olimpice japonezilor: „Trebuie găsită o soluție”

Florida, pregătită să le „fure” Jocurile Olimpice japonezilor: „Trebuie găsită o soluție”

Florida se oferă să găzduiască Jocurile Olimpice dacă Tokyo renunță să le găzduiască în vara acestui an, transmite un oficial american.

Un oficial american a declarat că Florida se oferă să găzduiască Jocurile Olimpice dacă Tokyo renunţă. Responsabilul cu finanţele din Florida, Jimmy Patronis, a trimis o scrisoare către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în acest sens.

În scrisoarea transmisă preşedintelui CIO, Thomas Bach, care a fost ulterior postată și pe rețele sociale, oficialul american îl „încurajează să ia în considerare mutarea Jocurilor Olimpice din 2021 de la Tokyo, în Statele Unite ale Americii şi, mai precis, în Florida”.

„Mass-media au raportat că responsabili japonezi au concluzionat ”în privat” că, din cauza pandemiei, Jocurile Olimpice din 2021 nu ar putea avea loc (la Tokyo – n.red.)”, a scris Patronis, adugând că „mai este timp să se trimită o echipă a CIO în Florida, pentru a se întâlni cu oficialii locali în legătură cu desfăşurarea JO în Sunshine State”.

Florida, pregătită să găzduiască Jocurile Olimpice dacă Tokyo renunță. Mai multe locații, pregătite pentru „afaceri”

Responsabilul american subliniază, totodată, în scrisoarea sa eforturile depuse de statul său în vederea vaccinării populației, redeschiderea sa economică, evenimentele sportive pe care le-a găzduit în timpul pandemiei, cum ar fi campionatul profesionist de baschet (NBA), precum şi faptul că parcurile sale tematice, inclusiv celebrul Disney World, sunt deschise pentru afaceri.

Florida a suferit, însă, foarte mult din cauza pandemiei de coronavirus, înregistrând până acum peste 25.000 de decese, în timp ce numărul total al morţilor în Statele Unite se apropie de 420.000.

„Oricare ar fi precauţiile necesare, trebuie găsită o soluţie şi pusă în aplicare”, a adăugat Patronis.

Vinerea trecută, premierul japonez Yoshihide Suga a respins zvonurile potrivit cărora guvernul său ar fi renunţat în secret la organizarea Jocurilor Olimpice (23 iulie – 8 august).

„Sunt determinat să găzduiesc Jocuri Olimpice ”sigure” la Tokyo, ca semn al victoriei umanităţii asupra noului coronavirus”, a spus Suga în cursul unei sesiuni parlamentare.

Sursa: Agerpres