Florian Coldea și Liviu Dragnea, împotriva lui Victor Ponta. Noi informații din dosarul lui „Dumnezeu”

Florian Coldea și Liviu Dragnea, împotriva lui Victor Ponta. Noi informații din dosarul lui „Dumnezeu” Liviu Dragnea și legătura cu firmele generalilor SRI. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Florian Coldea, generalul Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă sunt acuzați de trafic de influență în dosarul instrumentat încă de joi de procurorii DNA. Mai nou, au apărut în spațiul public informații despre planul Dragnea-Coldea împotriva fostului premier Victor Ponta.

Legătura între Florian Coldea și Liviu Dragnea

Pe numele lor au fost formulate acuzații de trafic de influență și spălare de bani. Florian Coldea a fost numit adjunct la SRI de fostul președinte Traian Băsescu, în perioada răpirii celor trei jurnaliști români în Irak.

Recent, în spațiul public au apărut noi informații care dezvăluie legătura între Florian Coldea și fostul președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. În era Dragnea, Parlamentul a „reactivat” Comisia SRI, condusă pe atunci de senatorul Claudiu Manda, actualmente europarlamentar și soțul Olguței Vasilescu, primarul Craiovei.

Liviu Dragnea și Kovesi în „sufrageria lui Oprea”.

„Sufrageria lui Gabi Oprea”. Sursa foto: Romania TV

Planul pus la cale pentru discreditarea fostului premier Victor Ponta

La scurt timp după ce Comisia SRI a fost sesizată cu privire la protocoalele DNA-SRI, Florian Coldea a pus la cale un plan prin care urma să-i discrediteze pe șeful statului Klaus Iohannis, Lucian Pahonțu șeful SPP și șeful SRI Eduard Hellvig, pe care-i considera responsabili de înlăturarea din fruntea sistemului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, potrivit site-ului Romania TV, legătura între Dragnea și Florian Coldea a început pe vremea când cel dintâi a fost președintele CJ Teleorman. Aceeași sursă menționează că fostul președinte PSD a fost racolat în rețeaua de influența a lui Coldea prin Sabin Iancu, șeful SRI Teleorman.

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea. Sursa foto: România TV

Troica Liviu Dragnea - Florian Coldea- Sabin Iancu vs. Victor Ponta și Klaus Iohannis

Mai departe, după ce Dragnea a fost numit vicepremier și ministru al Dezvoltării și totodată vizat în dosarul Preda, fostul lider social-democrat a fost anunțat de Coldea că a intrat în atenția DNA. Dragnea a fost salvat, iar Preda a picat la pușcărie.

Mai departe, pe fondul ascensiunii lui Dragnea, în planul lui Coldea au fost incluși Victor Ponta și PSD. „Generalul negru” împreună cu noul său amic din Teleorman, Liviu Dragnea, au plămădit un scenariu pentru preluarea puterii și scoaterea din joc a fostului premier Victor Ponta. A fost momentul când în joc a intrat Dâncu. Troica Dragnea-Coldea-Sabin Iancu au lucrat la unison pentru lichidarea politică a fostului prim-ministru Ponta.

În acest sens, Sabin Iancu a fost mutat de la Teleorman pe poziția de șef al SRI Prahova, în „fieful” condus procurorul Negulescu zis și Portocală. Cu alte cuvinte, Iancu a fost însărcinat să lucreze cu procurorul Portocală, acuzat între timp de falsificare de probe.

Victor Ponta îți face dreptate singur, îl dă în judecată pe procurorul Jean Uncheșelu

Victor Ponta la podccastul EvZ- Hai România. Sursa Foto: Arhiva

Din vânat, protejat

Revenind la Comisia SRI condusă de Claudiu Manda, sursa citată menționează că senatorul PSD a acționat la ordinul liderului social-democrat Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, Dragnea i-a întors serviciul amicului său Coldea, și i-a ordonat subalternului Manda să o lase mai ușor cu anchetarea activității SRI. Așa se face că din vânat, Coldea a devenit protejat.

Prin urmare, prin noile directive trasate de mai marii partidului social-democrat, pricina a fost aruncată pe umerii generalului Dumbravă, a cărei demitere a fost solicitată vehement de Manda. De asemenea, vizat a fost și Eduard Hellvig fostul director al SRI, care a fost acuzat la rândul lui că i-ar fi oferit protecție generalului Dumbravă, potrivit România TV.