Flagrantul a fost organizat, vineri, de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – structura centrală și Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

DGA anunţă că a fost prinsă în flagrant o persoană care a primit suma de 2.000 lei de la un denunțător pentru a-și trafica influența pe lângă un funcționar cu putere de decizie la nivelul Primăriei municipiului Ploiești, în vederea menținerii sale în funcție.

 

Mai exact, Adrian Radu ar fi primit 2.000 lei de la Cezar Stoichiciu, denunțător în cauză, pentru a-și trafica influența pe lângă primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, în scopul prelungirii delegării denunțătorului în funcția de director general al clubului sportiv din localitate.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Adrian Radu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență și s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

 

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic și Serviciului Operații din cadrul Direcției Generale Anticorupție.