Evenimentul Zilei > Economie > Firma israeliană de gestionare a muncii, strânge 155 milioane USD în Nasdaq IPO 
Firma israeliană de gestionare a muncii, strânge 155 milioane USD în Nasdaq IPO 

Firma israeliană de gestionare a muncii, strânge 155 milioane USD în Nasdaq IPO 

Compania israeliană de gestionare a muncii monday.com Ltd a reuşit să strângă 155 milioane USD în Nasdaq IPO la o evaluare de 6,8 miliarde de dolari. Evaluarea este a doua cea mai mare pentru o firmă de tehnologie israeliană printr-un proces IPO, potrivit Centrului de Cercetare IVC.
Firma israeliană monday.com, dezvoltatorul unei platforme de colaborare și gestionare a locurilor de muncă, a declarat că acțiunile vor începe să se tranzacționeze pe Nasdaq joi, după prețul ofertei publice inițiale de acțiuni pentru a strânge 574 de milioane de dolari la o evaluare de aproximativ 6,8 miliarde de dolari.

Compania a declarat într-un comunicat că a vândut publicului 3,7 milioane de acțiuni ordinare la prețul de 155 USD pe acțiune, peste prețul său țintă. Compania a spus inițial că vizează o gamă de prețuri cuprinse între 125 și 140 USD pe acțiune.

Compania a fost evaluată ultima dată la 2,7 miliarde de dolari după o rundă de finanțare, a raportat Bloomberg News. Firma este un hub centralizat pe toate procesele de lucru, de la gestionarea proiectelor până la urmărirea sarcinilor, proiectarea vânzărilor și coordonarea evenimentelor. A fost lansată în 2014 și este condus de co-directorii executivi Roy Mann și Eran Zinman.

În imagine este echipa de succes care conduce Monday.com:
Echipa de conducere Monday.com (Netanel Tobias)

Veniturile companiei monday.com au crescut cu 106% în 2020

IPO oferă companiei o valoare de piață de aproximativ 6,8 miliarde de dolari, pe baza acțiunilor restante listate în depuneri la Comisia de valori și valori mobiliare din SUA. Oferta publică de acțiuni este la a doua cea mai mare evaluare realizată vreodată pentru o firmă de tehnologie israeliană printr-un proces IPO, potrivit Centrului de Cercetare IVC, care urmărește acest sector.

Compania cu sediul în Tel Aviv a angajat 799 de lucrători de la sfârșitul lunii martie. A fost fondată în 2012 de Roy Mann și Eran Zinman.

Monday.com a strâns până în prezent aproximativ 234,1 milioane de dolari, potrivit Start-Up Nation Central. Investitorii includ fondul VC din Silicon Valley, Sapphire Ventures, Hamilton Lane, HarbourVest Partners, ION Crossover Partners, Vintage Investment Partners, Genesis Partners și Entrée Capital, Israel VCs.

Veniturile anuale au totalizat 616,1 milioane USD în decembrie 2020, în creștere cu 106% față de 2019. Veniturile din primul trimestru au crescut cu 85%, până la 59 milioane USD, scrie timesofisrael.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.