„Am pregătit plângerea împotriva ministrului Mediului, pentru că a indus panica în rândul populaţiei, afirmând în emisiuni televizate şi reluând pe pagina de socializare că în Bucureşti cetăţenii ar trebui să poarte mască de protecţie şi că se respiră otravă. Consider că a avut sau are un interes şi politic şi patrimonial”, a spus Firea.

Potrivit spuselor sale, ministrul Mediului pune pe fugă investitorii, cu aceste declarații. Firea a apreciat că ministrul a dovedit lipsă de respect față de cetățeni declinând invitația pe care i-a făcut-o de a se întâlni la sediul Primăriei.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a solicitat Guvernului să aplice principiul „poluatorul plăteşte” pentru vehiculele care răspândesc noxe poluante în mediul înconjurător.

„Cer Guvernului să aplice principiul «poluatorul plăteşte» pentru vehicule poluante. Am luat o măsură pe plan local, vinieta «Oxigen», dar, dacă Ministerul Mediului nu ia o măsură la nivel naţional, eficienţa luptei cu poluarea la nivel naţional va fi redusă, parţială, se va referi doar la Bucureşti”, a spus Firea într-o declaraţie de presă.

Ea solicită urgentarea lucrărilor la Centura ocolitoare a Capitalei şi demararea lucrărilor la noua Centură a Bucureştiului, care va face legătura între A1 şi A2; finalizarea lucrărilor la magistrala M5 şi demararea lucrărilor la magistrala M6; modernizarea în regim de urgenţă a trei dintre cele patru CET-uri. Primarul General a mai solicitat ca depozitele de deșeuri să fie gestionate eficient, subliniind că avizarea acestora este făcută de Agenţia de Mediu.

 

Te-ar putea interesa și: