Evenimentul Zilei > Monden > Finlanda uimeşte Planeta din nou! Ei pe primul loc, România de abia pe 46
Finlanda uimeşte Planeta din nou! Ei pe primul loc, România de abia pe 46

Finlanda uimeşte Planeta din nou! Ei pe primul loc, România de abia pe 46

Este vorba despre topul celor mai fericite ţări de pe mapamond.

Finlanda uimeşte planeta din nou! Ei pe primul loc, România de abia pe 46. Conform worldhappiness.report, Europa are cele mai multe ţări prezente în Top 10 al fericirii. Autorii cercetării notează că nu a existat un declin al stării de bine în evaluarea pe care o fac oamenii propriilor vieţi din cauza Covid-19.

Acest aspect este considerat „surprinzător” având în vedere că planeta a fost lovită de pandemia de coronavirus. În topul fericirii, Finlanda a devansat Danemarca, Elveţia şi Islanda. România se află pe locul 46, între Kazahstan şi Kuweit. Conform, Germania se clasează pe locul 13, Canada pe 14, Marea Britanie pe 17, Statele Unite ale Americii pe 19.

Mai departe, Franţa ocupă locul 21, Brazilia locul 35, Japonia poziţia 56, Rusia 77, iar China este pe locul 84. Clasamentul include 150 de ţări şi a contabilizat datele din ultimii trei ani.

Finlanda uimeşte planeta din nou

Raportul Mondial al Fericirii este publicat de nouă ani şi foloseşte sondaje Gallup în care oamenii sunt întrebaţi ce nivel de fericire au. Ulterior, răspunsurile sunt încrucişate cu PIB şi anumiţi indici ai solidarităţii, ai libertăţii individuale şi ai corupţiei.

În final, toate acestea contribuie la stabilirea unui scor de la unu la zece. Noua Zeelandă este singura ţară care şi-a făcut loc în Top 10, alături de statele din Europa. Belgia ocupă locul 20, iar Spania şi Italia locurile 27 şi 28.

La polul opus, Afganistan este cea mai nefericită ţară din lume cu un scor de 2,52. Urmează Zimbabwe, Rwanda, Botswana şi Lesotho. În topul nefericirii, India este cel mai prost clasată dintre marile puteri ale lumii şi ocupă locul 139.

În ciuda iernilor lungi şi a faptului că locuitorii săi sunt consideraţi solitari, Finlanda beneficiază de un nivel de trai foarte înalt. De asemenea, aici există servicii publice performante care sunt foarte apreciate de populaţie. Pădurile şi lacurile contribuie la rândul lor la nivelul de fericire al finlandezilor.