Finlanda se confruntă cu o situație critică în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Țara nordică va intra în carantină pe o perioadă de trei săptămâni începând cu data de 9 martie. Autorităţile de la Helsinki au decis închiderea restaurantelor, barurilor, cafenelelor.

Carantină în Finlanda. Măsurile luate de autorităţi vizează reducerea la minimum a contactelor între persoane. Unităţile care vor fi închise pe parcursul celor trei săptămâni sunt restaurantele, barurile și cafenelele.

De această măsură ar urma să fie afectate 15 dintre cele 19 regiuni ale ţării.

Cu o populaţie de 5 milioane și jumătate de locuitori, Finlanda a înregistrat peste 62.000 de cazuri de coronavirus și aproape 800 de decese asociate infecţiei cu SARS COV 2.

Estonia şi Ungaria  intră în lockdown

Şi autorităţile din Estonia au decis instaurarea lockdownului, după ce au explodat cazurile de infectare cu tulpina britanică, potrivit Europa Liberă. Estonia, cu o populație de sub două milioane de oameni, are a doua cea mai ridicată rată de noi contaminări din Europa. Din 23 februarie s-au înregistrat în medie, peste o mie de cazuri noi pe zi.

Ungaria, care traversează acum cel de-al treilea val al pandemiei, a intrat, începând de pe 8 martie, în carantină. Școlile, grădinițele și magazinele neesențiale sunt închise.