Evenimentul Zilei > Sport > Finala Ligii Campionilor a rămas în aer. Turcii s-au supărat și nu mai sunt gazde
Finala Ligii Campionilor a rămas în aer. Turcii s-au supărat și nu mai sunt gazde

Finala Ligii Campionilor a rămas în aer. Turcii s-au supărat și nu mai sunt gazde

Turcii nu mai vor să fie gazdele finalei Ligii Campionilor din acest sezon.

Finala Ligii Campionilor, care ar fi trebuit să se dispute în acest sezon la Istanbul, pe Stadionul Olimpic „Ataturk”, ridică multe semne de întrebare. Ziariștii de la New York Times au anunțat, bazându-se pe surse apropiate de UEFA, că organizatorii turci nu vor să mai fie gazde. Supărarea vine de la condițiile în care ar trebui să se joace cea mai importantă partidă din fotbalul european intercluburi, adică fără spectatori.

Conform postului de radio spaniol Cadena COPE, forul continental, prezidat de slovenul Aleksander Ceferin, intenționează să mute Final 4 la Lisabona. O altă variantă ar fi și Germania. Dacă se va întâmpla astfel, Istanbul va primi o altă finală de Ligă a Campionilor anii următori. Decizia va fi anunțată pe 17 iunie, după reuniunea Comitetului Executiv al organismului de la Nyon.

Ultima finală găzduită de Stadionul Olimpic din Istanbul s-a disputat la data de 25 mai 2005. A fost un meci care a rămas în istoria fotbalului, după ce FC Liverpool a învins-o pe AC Milan cu scorul de 3-3, 3-2 după executarea loviturilor de departajare. Italienii au condus cu 3-0 la pauză, dar englezii au revenit fantastic și au trimis meciul în prelungiri, apoi la loteria penalty-urilor. Doi ani mai târziu, la Atena, milanezii și-au luat revanșa și au ridicat trofeul după ce au învins cu scorul de 2-1.

În acest sezon, din cauza condițiilor speciale, care au dus la întreruperea competiției, din cauza pandemiei de coronavirus, reprezentanții UEFA au decis ca restul competiției să se dispute pe repede înainte. După încheierea optimilor de finală. sferturile de finală se vor disputa într-o singură manșă. Cel mai probabil, ultimul act va fi programat la data de 29 august. Niciodată în istorie competiția nu s-a încheiat atât de târziu.

Apoi, ultimele patru echipe rămase în joc își vor disputa trofeul sub forma unui Final 4, într-o singură țară, după modelul în care se desfășoară Liga Campionilor la Handbal.