Rémi Gaillard (45 de ani) este o figură arhicunoscută în mediul virtual, și nu numai. Este un comediant/farseur de calibru, care, de-a lungul timpului, le-a făcut zile fripte polițiștilor francezi, în special. „Sketch”-urile sale, realizate cu camera ascunsă, au început încă din 1999, fiind printre primii din brașa aceasta care stârnește, de regulă, hohote de râs. În momentul de față, Gaillard se bucură de peste 2,5 miliarde de urmăritori pe site-ul propriu, în vreme ce filmulețele sale de pe YouTube au strâns, în total, 1,6 miliarde de vizualizări. Are o sumedenie de poante care mai de care, dar cea pe care a reușit să o facă la finala Cupei Franței din 2002 este epică.

„Stade de France”, 11 mai 2002. Arena era în ton de sărbătoare, arhiplină, iar finala Cupei Franței nu era marcată de marile cluburi din Ligue 1, ci de modestele Lorient și Bastia. Pe celebrul stadion din Saint-Denis au luat parte circa 78.000 de spectatori, iar la acest meci a asistat și președintele de atunci al Franței, Jacques Chirac. Lorient avea să se impună cu scorul de 1-0 în fața corsicanilor de la Bastia, dar fiesta echipei a fost și mai savuroasă odată cu intrarea în scenă a lui Rémi Gaillard. Costumat exact ca un jucător al celor de la Lorient, Rémi s-a infiltrat printre componenții trupei, în momentul în care Jacques Chirac acorda trofeul echipei.

A „spart” securitatea și s-a conversat cu Jacques Chirac

Comediantul a celebrat fără nicio jenă alături de jucători, fără ca nimeni să-și dea seama că nu face parte din echipă. Ba mai mult, Gaillard a sfidat orice securitatea și a dat mâna cu președintele Franței în acel moment. Apoi, fiesta de la „oficială” a coborât în teren, pentru ca echipa să le prezinte trofeul fanilor lui Lorient. Bineînțeles, Rémi i-a însoțit pe jucători și s-a bucurat lângă aceștia exact ca un component al formației. Apare în toate imaginile de la acea sărbătoare, în toate fotografiile din acea sărbătoare. Momentul a fost savurat chiar și de către crainicii postului Canal+. Pentru Rémi Gaillard nu a fost un caz singular. S-a infiltrat fără nicio jenă și în alte domenii sportive, în tipul unor meciuri ofiale de rugby, volei etc. Are un canal de YouTube impresionat, cu cele mai tari poante, devenind cunoscut, dar și o povară, mai ales pentru polițiștii din orașul său natal Montpellier. (FOTO: Facebook/RemiGaillard)