Jo Grant, din statul Queensland, s-a măritat cu partenera sa de viaţă, Jill Kindt, cu care avea o relaţie de opt ani, la 15 decembrie. Ceremonia, desfăşurată în grădina locuinţei lor din regiunea Sunshine Coast, a avut loc la mai puţin de o săptămână după ce Australia a devenit a 26-a ţară care a recunoscut oficial căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Circumstanţele excepţionale au făcut ca cele două să beneficieze de o derogare de la perioada de aşteptare de 30 de zile devenind astfel primul cuplu de persoane de acelaşi sex căsătorite legal pe teritoriul acestei ţări după adoptarea legii, la 9 decembrie.

Evenimentul a rămas unul privat până când, cu permisiunea familiei, au fost dezvăluite detalii, miercuri, în Parlamentul statului Queensland.

''Jo şi Jill au primit aprobare, s-au căsătorit şi s-au înregistrat, toate într-o zi, după ce au fost dispuse circumstanţe excepţionale'', a declarat în Parlament procurorul general al statului Queensland, Yvette D'Ath.

''Mama lui Jo, Sandra, crede că această căsătorie i-a redat acesteia buna dispoziţie şi a ţinut-o în viaţă astfel încât să poată petrece un ultim Crăciun împreună cu familia sa'', a adăugat procurorul general.

Grant, care urma un tratament paliativ după ce fusese diagnosticată cu o formă rară de cancer, a decedat la data de 30 ianuarie.

Cuplul Jo Grant şi Jill Kindt s-au numărat printre cele 159 de uniuni între persoane de acelaşi sex încheiate în Queensland de la adoptarea legii drepturilor egale la căsătorie, conform unui comunicat dat publicităţii de guvernul acestui stat.