Evenimentul Zilei > Social > Fiecare român cu durerea lui: „Peștele braconat”
Fiecare român cu durerea lui: „Peștele braconat”

Fiecare român cu durerea lui: „Peștele braconat”

Un grup de pescari sportivi pensionari, și nu numai, din județele Olt, Dolj, Vâlcea, am hotărât să-l numin pe domnul Liviu Dragnea – pescar șef. De aceea cerem lămuriri, urgent, la această problemă, deoarece se termină prohibiția și aici în Olt este legea junglei.

Pe 23 mai am discutat cu domnul director Panaitescu, de la ANPA Vâlcea, care-i adevărul despre această Lege 1 din 06 ianuarie 2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 15, din 06 ianuarie 2017, a anulării celor 102 taxe. Până acum, la art.X, alin(1), aceasta anulează și modifică Art.23 din Ordonanța Guvernului 23/2008, precum și Legea 317/2009. Deși art.22, ali.1 al acestei legi nr.1/06.01.2017 prevede la final – FĂRĂ PERCEPEREA DE TAXE ȘI TARIFE –tot aici, în acest articol, Dragnea și clica sa au băgat: -„Pescuitul se face pe baza unui permis nominal emis de administratorul resurselor acvatice sau «Asociațiile de Pescari Sportivi», și acum începe nunta, astfel…

Domnul director Panaitescu susține că Asociația Vânătorilor și Pecarilor Olt nu are nici un drept să ia cotizații, taxe etc și să ne oblige să devenim membri ai lor cu sume și anume- pensionari 50 de lei, restul 100 lei. Asociația Bibanu Craiova ne cere 20 de lei la pensionari și 50 lei la restul, dar culmea, pe râul Olt, dacă vin cei de la Asociația Vânătorilor și Pecarilor Olt, ne amendează. De ce ? Nu-i recunosc pe cei din Craiova. De ce nu-i recunosc, spune domnul dir. Panaitescu de la ANPA Vâlcea?

În anul 2004, APV Olt, printr-o hoție, a concesionat (?!) Oltul. Că ei nu s-au prezentat în instanță și așa a rămas sentință definitivă. Cerem public contractul de concesiune: pe ce suprafețe, pe câți ani, cine și cât a plătit? Tot domnul director Panaitescu spune că Albulescu și Ianculescu, de la APV Caracal, dirijează și coordonează tot braconajul de pe Olt, susținuți de jandarmi.

Acești jandarmi totdeauna vin la noi, cei cu undițele, dar niciodată nu merg la cei cu setcile, plasele, motivând că nu au dotare să intre în apă, că nu au cum să-i prindă și, culmea, deși râul Olt este în județul Olt din 1990, în controale vin jandarmii din Craiova. Tot peștele braconat iarna și vara se vinde în satele și comunele județelor Olt, Dolj, Vâlcea, cladestin.

Tot directorul Panaitescu susține că- Asociația Vânătorilor și Pecarilor Olt, chipurile- în baza acestei concesionări făcute în anul 2004- sunt susținuți și de deputații olteni, doljeni etc. În frunte cu domnul Stănescu.

Cerem lămuriri urgente de la domnul Dragnea, cu precizarea că domnul director Panaitescu de la ANPA Vâlcea ne-a cerut să ne adresăm Serviciului Juridic al ANPA București, str. Transilvaniei nr. 2, sector 1, care ne va preciza că acea concesiune din 2004 este egală cu zero. Dar dacă jandarmii ne amendează cu sume enorme? De ce jandarmii nu se legitimează când vin? Așteptăm răspunsul – URGENT- al Serviciului Juridic ANPA (Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură) București.

Prin intermediul mediilor de informare cerem urgent și răspunsul Parlamentului României. Dacă trebuie să plătim ceva la ANPA, nu la Asociația lui Albulescu din Caracal, care are două bălți neîngrijite și murdare