Evenimentul Zilei > International > Fetița pe care părinții vor s-o numească ALLAH, dar statul refuză
Fetița pe care părinții vor s-o numească ALLAH, dar statul refuză

Fetița pe care părinții vor s-o numească ALLAH, dar statul refuză

Departamentul de stat american pentru Sănătate Publică a refuzat să emită un certificat de naștere unei fetițe în vârstă de 22 de luni.

Părinții copilului, un cuplu din Georgia, Elizabeth Handy și Bilal Walk, au decis să dea în judecată statul, deoarece acesta a refuzat să înscrie în certificat numele dorit de ei, și anume Zalykha Graceful Lorraina Allah, cel din urmă pe post de nume de familie.

Oficialii Departamentului susțin, însă, că numele de familie al fetiței ar trebui să fie Handy sau Walk sau o combinație a celor două, dar nu Allah.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU) a depus o plângere în justiție în numele familiei copilului, scrie BBC.

Tatăl a declarat pentru Atlanta Journal că el și soția sa doresc să o numească pe fetiță Allah, deoarece este un nume „nobil”.

„Este foarte nedrept și o violare a drepturilor omului”, a declarat Bilal Walk.

Potrivit plângerii depuse la tribunal, cei doi părinți ar avea și un fiu care s-ar numit Masterful Mosirah Aly Allah.

Michael Baumrind, avocatul familiei, susține că „părinții trebuie să decidă numele copilului, nu statul. Este un caz foarte simplu.”

În replică, avocații Departamentului de Sănătate Publică au afirmat că în codul civil din Georgia „cere ca numele de familie al unui copil să fie cel al tatălui sau al mamei, pentru inițiala din certificatul de naștere”.