Evenimentul Zilei > Politica > “Festivalul plăcintelor”, în Parcul Naţional
“Festivalul plăcintelor”, în Parcul Naţional

“Festivalul plăcintelor”, în Parcul Naţional

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, în Parcul Naţional din Capitală, începe cel mai mare festival al plăcintelor.

Vedeta evenimentului va fi plăcinta-gigant în patru culori, care va cântări aproape o tonă şi va avea 20 de metri lungime. Pentru a încânta gusturile tuturor participanţilor, aceasta va conţine 4 feluri de ingrediente (măr, brânză, dovleac şi varză). Pentru prepararea ei se vor folosi 500 de kg de făină, 200 de ouă, 15 kg de drojdie, 15 kg de zahăr, 1 kg de sare, 1 kg de mărar, 50 de kg de mere, 50 de kg de brânză, 50 de kg de dovleac şi 50 de kg de varză.

Vor fi și bucătari iscusiţi din toate colţutile ţării. Ei vor face plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă “de la mama ei”, din veritabilele poale-n brâu moldeveneşti, din plăcintele dobrogene cu brânză,  cele olteneşti cu brânză de burduf şi praz. Şi, special pentru gurmanzi, se vor pregăti şi vestitele plăcinte învârtite, placinte sarbesti, dar şi macedoneene cu telemea şi mărar.

Iar, pentru ca petrecerea să fie una pe cinste, nu pot lipsi micii care vor sfârâi pe gătarele încinse de la primle ore, dar nici berea, care va curge din belşug. Organizatorii s-au pregătit şi cu o gamă variată de produse tradiţionale: dulciuri, brânzeturi, afumături şi pâine de casă, copată în cuptoarele amenajate “în buricul târgului”!