Evenimentul Zilei > Social > BILETE VÂNDUTE CA PÂINEA CALDĂ! Festivalul Enescu o atracție irezistibilă
BILETE VÂNDUTE CA PÂINEA CALDĂ! Festivalul Enescu o atracție irezistibilă

BILETE VÂNDUTE CA PÂINEA CALDĂ! Festivalul Enescu o atracție irezistibilă

Festivalul Internaţional George Enescu a înregistrat noi recorduri de vânzare, 30.000 de bilete individuale fiind epuizate în primele ore după ce au scoase pe piaţă, pe 16 februarie.

Potrivit organizatorilor, un total de 34.000 de bilete au fost epuizate în primele 24 de ore, ca și abonamentele, scoase pe piața în 5 decembrie.
Publicul mai poate găsi bilete individuale disponibile doar la câteva dintre concerte:

Pentru seria Mari concerte ale lumii” (8 septembrie), cu violonista Anne-Sophie Mutter, care va interpreta, alături de Pittsburgh Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Manfred Honeck, „Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră op. 53” de Dvorak. Din programul serii mai fac parte Poemul Simfonic Vox Maris de Enescu şi Simfonia Nr.1 în Re Major de Mahler; Concertul susţinut de Munchner Philharmoniker (10 septembrie) avându-l la pupitru pe legendarul Valery Gergiev. Solist va fi tânărul violoncelist român Andrei Ioniţă care la numai 21 de ani, în anul 2015, a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional Ceaikovski din Rusia, aflat în top trei cele mai importante competiţii din lume;
Cele două concerte susţinute de Royal Concergebouw Amsterdam în încheierea festivalului (23 şi 24 septembrie). Avându-l la pupitru pe Danielle Gatti,orchestra olandeză va concerta la Bucureşti ca parte a unui turneu internaţional în Uniunea Europeană, intitulat „Side by Side”; Concertul susţinut de Filarmonica della Scala, avându-l ca solist pe Julian Rachlin, care va interpreta la violă (15 septembrie); Concertul de deschidere cu „Oedipe„, de George Enescu, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, sub bagheta lui Vladimir Jurowski (2 septembrie); Concertul Orchestra e Coro dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia, cu Antonio Pappano la pupitru, care interpretează în premieră ”Simfonia Nr. 3 în Do major op. 21” de George Enescu (21 septembrie).
Pentru seria „Recitaluri şi Concerte Camerale” bilete se mai găsesc pentru London Philharmonic Players, care interpretează Mendelsshon şi Enescu.
În cadrul seriei „Concertele de la Miezul Nopţii”, Ensemble en Chordais, Emsemble Constantinopole şi Corul Anton Pann vor aduce pentru prima dată publicului din festival „The Musical Voyages of Marco Polo”, o selecţie de lucrări vechi, culese din folclorul diferitelor ţări de compozitorul şi muzicianul de origine greacă Kyriakos Kalaitzidis.
De asemenea, mai există bilete şi pentru seria „Muzica Secolului XXI”, care reuneşte interpretări ale unora dintre cei mai importanţi compozitori contemporani. 30 dintre aceştia vor şi dialoga cu publicul la Bucureşti în cadrul Forumului Internaţional al Compozitorilor, unde intrarea va fi liberă în baza înregistrării.
Avându-l pe Zubin Mehta preşedinte onorific, iar pe Vladimir Jurowski – director artistic, festivalul îşi propune să valorifice noi moduri de expresie a muzicii şi a creativităţii artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare.
Vor fi interpretate 37 de lucrări de George Enescu, două dintre acestea în premieră în cadrul festivalului. De asemenea, în premieră absolută în România, va avea loc "Imaginary" – o expoziţie interactivă despre matematică şi muzică.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: