Festivalul de film la Cannes se amână pentru luna iulie.

Festivalul Internațional de Film de la Cannes se va desfășura în luna iulie 2021. Anunțul a fost făcut de organizatorii evenimentului, conform AFP: Aceștia au invocat problemele ridicare de evoluția pandemiei de coronavirus. Festivalul de film de la Cannes este cel mai important eveniment dedicate celei de-a șaptea arte. Acesta se desfășoară, în mod traditional în luna mai.

„Aşa cum a fost anunţat în toamna anului trecut, Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi-a oferit posibilitatea de a-şi modifica datele în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare mondiale. Programat iniţial în perioada 11-22 mai 2021, festivalul va avea loc de marţi, 6 iulie, până sâmbătă, 17 iulie 2021”, au precizat organizatorii într-un comunicat de presă.

Primele informații despre amânarea Festivalului de Film de la Cannes au apărut la începutul lunii ianuarie. Organizatorii au dat asigurări că evenimentul va fi organizat, însă și-au rezervat dreptul de a modifica datele.

Festivalul de film la Cannes a fost anulat în 2020

Nici în 2020, Festivalul de la Cannes, considerat cel mai important eveniment de acest tip, nu a putut să fie organizat în luna mai. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor impuse de carantină.

Spre deosebire de celelalte festivaluri cinematografice internaţionale, Cannes-ul a plătit anul trecut preţul cerut de pandemia de COVID-19. Aceasta în timp ce festivalurile de la Berlin și Veneția, marile rivale, s-au putut desfășura. Berlinala a avut loc în luna februarie, înainte de declanşarea pandemiei. Festivalul de la Veneția s-a ținut cu respectarea unor reglementări sanitare foarte stricte, în luna septembrie.

În acest an, primul mare festival din calendar, Berlinala, a renunţat deja la formatul clasic de desfăşurare. Evenimentul din capitala Germaniei a fost amânat pentru luna martie, iar competiţia va avea loc online. Măsura a fost preferată de organizatori tot din cauza pandemiei de COVID-19.

Proiecţiile deschise pentru public vor fi organizate abia în luna iunie.