Evenimentul Zilei > Monden > Este oficial. Festivalul de film la Cannes se amână pentru luna iulie
Este oficial. Festivalul de film la Cannes se amână pentru luna iulie

Este oficial. Festivalul de film la Cannes se amână pentru luna iulie

Festivalul de Film de la Cannes a fost amânat până în luna iulie în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. Anunțul a fost făcut de organizatorii evenimentului.

Festivalul de film la Cannes se amână pentru luna iulie.

Festivalul Internațional de Film de la Cannes se va desfășura în luna iulie 2021. Anunțul a fost făcut de organizatorii evenimentului, conform AFP: Aceștia au invocat problemele ridicare de evoluția pandemiei de coronavirus. Festivalul de film de la Cannes este cel mai important eveniment dedicate celei de-a șaptea arte. Acesta se desfășoară, în mod traditional în luna mai.

„Aşa cum a fost anunţat în toamna anului trecut, Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi-a oferit posibilitatea de a-şi modifica datele în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare mondiale. Programat iniţial în perioada 11-22 mai 2021, festivalul va avea loc de marţi, 6 iulie, până sâmbătă, 17 iulie 2021”, au precizat organizatorii într-un comunicat de presă.

Primele informații despre amânarea Festivalului de Film de la Cannes au apărut la începutul lunii ianuarie. Organizatorii au dat asigurări că evenimentul va fi organizat, însă și-au rezervat dreptul de a modifica datele.

Festivalul de film la Cannes a fost anulat în 2020

Nici în 2020, Festivalul de la Cannes, considerat cel mai important eveniment de acest tip, nu a putut să fie organizat în luna mai. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor impuse de carantină.

Spre deosebire de celelalte festivaluri cinematografice internaţionale, Cannes-ul a plătit anul trecut preţul cerut de pandemia de COVID-19. Aceasta în timp ce festivalurile de la Berlin și Veneția, marile rivale, s-au putut desfășura. Berlinala a avut loc în luna februarie, înainte de declanşarea pandemiei. Festivalul de la Veneția s-a ținut cu respectarea unor reglementări sanitare foarte stricte, în luna septembrie.

În acest an, primul mare festival din calendar, Berlinala, a renunţat deja la formatul clasic de desfăşurare. Evenimentul din capitala Germaniei a fost amânat pentru luna martie, iar competiţia va avea loc online. Măsura a fost preferată de organizatori tot din cauza pandemiei de COVID-19.

Proiecţiile deschise pentru public vor fi organizate abia în luna iunie.