Evenimentul Zilei > Social > Festival de filme foarte scurte în 19 orașe
Festival de filme foarte scurte în 19 orașe

Festival de filme foarte scurte în 19 orașe

Filme de foarte scurt metraj, adevărate opere de artă cinematografică în miniatură, vor putea fi urmărite în perioada următoare. Institutul Francez din România anunț a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Foarte Scurt Metraj TRES COURT din 7 în 16 iunie în 19 de orașe din România.

La Timișoara, avem parte de un maraton cinematografic, marți 11 iunie, începând cu ora 16:00, la Ambasada.

Inclus în cadrul Sezonului România-Franța 2019, acest festival născut la Paris și difuzat simultan în 22 de țări, aduce în premieră anul acesta pentru publicul român o secțiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe lângă selecțiile deja consacrate.

”Competiția internațională este un caleidoscop al creației cinematografice mondiale : 40 de filme care concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriu, prezidat anul aceasta de regizorul francez Michel Hazanavicius, dar și în inimile și pe buletinele lor de vot ale unor spectatori exigenți. Foarte variată, această selecție reflectă realitatea noastră imediată, temerile și speranțele noastre, fie că e vorba de starea planetei, de relații amoroase, de locuri de muncă sau de situația politică. Selecția franceză, o noutate în România anul acesta, prezintă o serie de regizori francezi și garantează preocupări și senzații franțuzești. Competiția românească prezintă filme de maxim 4 minute realizate în România de amatori sau de tineri profesioniști, care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange. Selecția Familială este dedicată copiilor mari și mici, de la 6 la 106 ani. Într-o oră, sunt prezentate 20 de filme foarte scurte, 20 de porți către universuri magice, luminoase și sensibile, transmit organizatorii.

Creațiile cinematografice din cadrul festivalului nu se supun decât unei singure reguli: durata de 4 minute. Iar intrarea este liberă. Pentru mai multe informații, consultați https://trescourt.com/ro.