Evenimentul Zilei > Monden > Fenomenul bizar petrecut în Scoția are o explicație științifică. Nu este vorba despre extratereștri
Fenomenul bizar petrecut în Scoția are o explicație științifică. Nu este vorba despre extratereștri

Fenomenul bizar petrecut în Scoția are o explicație științifică. Nu este vorba despre extratereștri

Oamenii de știință au oferit explicații legate de un fenomen meteorologic despre care multă lume a spus că ar avea la bază intervenția extraterestră.

Un fenomen foarte ciudat s-a petrecut în Scoția și a ridicat mari semne de întrebare din partea oamenilor de știință și a curioșilor, legate de natura sa. Este vorba despre niște fascicule de lumină, niște „stâlpi” extrem de spectaculoși la vedere. Cei mai îndrăzneți s-au gândit la forme extraterestre care au stat la baza misteriosului fenomen.

Steph Nixon, un locuitor al orașului Glasgow, Scoția, a postat pe contul său de Twitter o serie de imagini uluitoare care au stârnit curiozitatea privitorilor. Unii au făcut legătura între aceste lumini și scene din filmul „Războiul Lumilor” regizat de Steven Spielberg. Producție cinematografică ce are la bază celebrul roman omonim scris de celebrul H.G. Wells.

Explicația pe care au dat-o oamenii de știință. Este vorba despre un fenomen natural, foarte rar întâlnit

Mai realiști, oamenii de știință au încercată să găsească o altă explicație care să stea în picioare. Ei vorbesc despre un fenomen natural, denumit „coloane de lumină”. Este un  fenomen meteorologic extrem de rar întâlnit, de aici și semnele de întrebare pe care le ridică. Din cauza temperaturilor foarte scăzute se creează o iluzie optică, provocată de aerul rece.

La bază stă o iluzie optică

Reflexia este oferită de particulele mici de gheață din aer care captează luminile orașului. Astfel apare efectul de „stâlpilor de lumină”. De asemenea, sunt și situații când cest fenomen natural este provocat și de Soare sau de către Lună. Dar este mai vizibil atunci când e întuneric și luminile de la ferestrele clădirilor sau cele de la farurile mașinilor sunt proiectate, dând naștere acestei spectaculoase iluzii optice.