Evenimentul ZileiSocialContactul cu civilizațiile extraterestre ar putea fi mortal. Temerile oamenilor de știință

Contactul cu civilizațiile extraterestre ar putea fi mortal. Temerile oamenilor de știință

Contactul cu civilizațiile extraterestre ar putea fi mortal. Temerile oamenilor de știință
Contactul cu civilizațiile extraterestre ar putea fi mortal, avertizează oamenii de știință care recomandă prudență în tentativele de contactare a acestora.

Contactul cu civilizațiile extraterestre ar putea fi mortal

O specie avansată de extratereștri intenționează să distrugă omenirea. Nu mai este un scenariu de film, așa cum ați crede obișnuit, ci o ipoteză luată în considerare de oamenii de știință.

Astfel, o specie avansată de extratereștri ar putea dori să folosească de Pământ pentru propriile nevoi și să scape de oameni. De aceea, cercetătorii recomandă ca încercările de contactare a civilizațiilor extraterestre trebuie să se facă cu prudență, conform Express.

Deși curiozitatea îi motivează pe astronomi să cerceteze Universul în căutarea altor civilizații, prudența ar fi mai indicată. Unul dintre cei care cred acest lucru este Jacco van Loon, astrofizician și director al Observatorului Keele.

În opinia sa, primele semne de viață pe planeta noastră au apărut în urmă cu „doar” 3,5 miliarde de ani. Asta în vreme ce Universul are o vârstă de aproximativ 10 miliarde de ani. Or, dacă mai există și alte civilizații în Univers, este posibil ca acestea să fi apărut mult înaintea Pământului. Drept urmare, logic, acestea să fie mult mai avansate din punct de vedere tehnologic.

Cercetătorii compară o invazie extraterestră cu colonizarea Lumii Noi de către europeni, mult mai avansați decât americanii native.

Contactul cu civilizațiile extraterestre ar putea fi mortal

Profesorul van Loon explică de ce extratereștrii ar putea ocupa Pământul și să elimine civilizația umană.

„[Extratereștrii] ar putea să fie interesați de planeta noastră. Pământul are condiții perfecte pentru viață. Extratereștrii ar putea avea nevoie de o altă casă, dacă dintr-un anumit motiv – cum ar fi schimbările climatice, războiul nuclear sau un impact enorm de asteroid – i-ar determina să părăsească propria planetă. Este, de asemenea, posibil ca ei să nu fie interesați de prietenia cu civilizația noastră”, a explicat profesorul.

Potrivit spuselor sale, există o mulțime de exemple de acest fel în istoria omenirii.

„Există o mulțime de exemple din istoria noastră. Din vremurile în care oamenii au descoperit anumite teritorii și au acționat cu cruzime, ucigând sau înrobindu-i pe localnici”, a spus van Loon.

Oamenii de știință îndeamnă la prudență

Omul de știință a dat și alte motive pentru care o civilizație extraterestră ar dori să ne extermine:

„Extratereștrii care se așează pe Pământ ar putea să dorească să dispărem. Există și un alt motiv. Oamenii sunt prădători care mănâncă alte forme de viață. S-ar putea ca și extratereștrii să se comporte la fel. Să ne găsească și noi gustoși și hrănitori”.

Pe de altă parte, profesorul van Loone a mai spus că extratereștrii s-ar putea să nu fie interesați de noi și să ne evite. Profesorul a precizat că este posibil ca într-un timp relativ scurt să descoperim alte civilizații pe planetele din jurul nostru.

„Unii extratereștri s-ar putea să ne găsească plictisitori, greu de înțeles, prea primitivi pentru a merita atenție sau purtători de potențiale boli. Unii extratereștri ar putea să nu fie interesați de alte forme de viață dincolo de propria lor lume”.

 


Accesează: